[Калуський інформаційний портал ]
Головна » Суспільство
Верховна Рада затвердила указ Президента України Віктора Ющенка від 10 лютого про «Про оголошення територій міста Калуш та сіл Кропивник і Сівка-Калуська Калуського району Івано-Франківської області зоною надзвичайної екологічної ситуації». За відповідний проект закону проголосували 392 народних депутатів.

Таким чином на дев’яносто днів місцевість на територіях міста Калуш та сіл Кропивник і Сівка-Калуська Калуського району Івано-Франківської області буде оголошена зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Документ спрямований на забезпечення захисту життя та здоров’я людей, а також нормалізацію екологічного стану в місті Калуш та селах Кропивник і Сівка-Калуська Калуського району Івано-Франківської області у зв’язку із численними провалами земної поверхні над площею шахтних полів, руйнування будинків і комунікацій, засолення водоносних горизонтів у цьому місті.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 656 | Дата: 12.02.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У зонах можливого хімічного зараження в Україні мешкає понад 10 млн людей. Про це зазначив Президент України Віктор Ющенко у Калуші на Прикарпатті під час наради з питань мінімізації негативного впливу на довкілля та життєдіяльність людини підприємств хімічної і видобувної промисловості зазначив, що держава практично усунулася від вирішення названих екологічних проблем.

"Це я вважаю неприпустимим. Ситуація надзвичайно тривожна. Ми знаходимося на межі екологічної катастрофи", – попередив Віктор Ющенко, - повідомили у прес-службі Президента України.

За словами Президента, у Калуші неналежний рівень екологічної безпеки виробництва на "Калійному заводі" став джерелом серйозної небезпеки для людей і природного середовища. Небезпеку для жителів Калуша і навколишніх сіл становлять практично всі об’єкти колишнього виробництва. Так, підкреслив Президент, якщо не витримає гребля хвостосховища, яка вже не ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 688 | Дата: 02.02.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Шановні мешканці Калуського району!

17 січня 2010 року відбулись вибори Президента України.
 
07 лютого 2010 року відбудеться повторне голосування з виборів Президента України.

Відділ ведення Державного реєстру виборців апарату Калуської районної державної адміністрації готує списки виборців для повторного голосування виборів Президента України.
 
Просимо Вас звертатися до 25 січня 2010 року у відділ ведення Державного реєстру виборців, якщо у Вас виникли проблеми на Вашій виборчій дільниці 17 січня 2010 року щодо виявлення неточностей у списках виборців.

Відділ ведення Державного реєстру виборців знаходиться за адресою: м.Калуш, вул.Чорновола, 12 (3 поверх, каб. 9, 10). Працюємо 23-25 січня 2010 року з 8.00 до 17.00.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 665 | Дата: 25.01.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Останній із такої ж серії випадок відбувся минулого року, щоправда, тоді немовля просто підкинули у приймальний покій дитячої лікарні. У цій ситуації жінка, народивши, написала письмову відмову від дитини.
 
За вказаними у документації даними, жінці 28 років. Інформацію про батька та про причини відмови від дитини вона не вказала. Тож залишається лише здогадуватися, чим керувалася мати-зозуля, якими аргументами виправдовувала свій вчинок. Можливо, скрутними матеріальними чи неналежними побутовими умовами, а, можливо, просто виявилася не здатною стати багатодітною матір’ю. Подейкують, що у жінки, яка відмовилася від немовляти, вже є двоє дітей, а ці пологи узагалі були четвертими. Як там насправді — не відомо. Сподіватимемося, що дівчинка знайде сім’ю і життя її складеться щасливо.
 
А як же зараз почувається дитина, хто доглядає її? Покинут ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 990 | Дата: 25.01.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

«Громада Калуша зробила свій вибір. Я їх у цьому підтримую», – так сьогодні, 19 січня, голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук прокоментував проведення минулої неділі, одночасно з президентськими виборами, місцевого консультативного референдуму у місті Калуші, на який було винесене питання: «Чи вважаєте Ви, що територія міста Калуша є зоною надзвичайної екологічної ситуації?». «Так» відповіли 30 436 калушан або 97,27%.

«Калушани молодці. Вони підняли питання, яке ми в області неодноразово піднімали. На жаль, ні уряд, ні його відповідні Міністерства нас не почули», – наголосив Микола Палійчук. За словами голови ОДА, на вирішення екологічних проблем місту Калушу потрібно 5 млн. грн., а «це бюджет області (за обсягом фінансування)».

«Це наскільки заплутана ситуація – і по Лукору, і по «Нафтохіміку», і поки що ніхто її не хоче розв’язати», – зазначив Микола Палійчук.

Проблема №1 у мі ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 738 | Дата: 19.01.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Цієї неділі разом з президентськими виборами калушани матимуть шанс вплинути на складну екологічну ситуацію у нашому місті, підтримавши на місцевому референдумі рішення про надання Калушу статусу зони надзвичайної екологічної ситуації. Таким чином жителі міста зможуть реалізувати напевне останній з можливих механізм для вирішення екологічних проблем міста.
 
Про те, що у Калуші склалася критична ситуація, яка може перетворити територію міста в зону техногенно-екологічного лиха, відомо давно. Впродовж останнього десятиліття комплекс наявних проблем намагалися вирішувати як на місцевому, так і на державному рівнях. Не раз і не два міськрада зверталася до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерств, відомств, Верховної Ради України, Ради нацбезпеки і оборони, до обласної державної адміністрації. У відповідь Калуш отримував відписки, давались доручення, які ніхто не виконував, збирал ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 672 | Дата: 14.01.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Цієї неділі відбудуться вибори Президента України. Ми ще чекаємо нових "сюрпризів” від кандидатів, які представляють свої програми та роблять відверті зізнання. Але від комісій як окружних, так і дільничних сюрпризів чекати б не хотілося. Тому ми вирішили з’ясувати, чи готові дільниці зустріти виборців. Які проблеми на дільницях в нашому районі ще не вирішені? Всі ці питання ми адресували заступникові голови окружної виборчої комісії територіального виборчого округу №86 Орестові Сімці.
 
За його словами, спільними зусиллями адміністрацій та окружної комісії робота на дільницях організована задовільно. Найбільшою проблемою (не лише в Калуському, а й в Рогатинському та Галицькому районах) є відсутність опалення на дільницях. Хоча, як зазначив Орест Сімка, представники з комісій зверталися до голів районних державних адміністрацій і вони запевнили, що на день виборів дільниці, на яких немає опалення, будуть забезпе ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 657 | Дата: 13.01.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Виробники усіх регіонів говорять про істотне перевищення попиту картоплі над пропозицією.

Ціни на продовольчу картоплю в Україні зростають практично щодня, що дозволяє їм без особливих втрат переглядати відпускні ціни практично щодня. Про це свідчать дані моніторингу плодоовочевого ринку "АПК-Інформ".

Найбільш високі ціни на картоплю відзначаються в східних і південних регіонах країни, де виробники, часто, продають продукцію високої якості дорожче 3 грн/кг.

Ціни на картоплю в західних регіонах нижче майже на 1 грн/кг, тому що пропозиція продукції в цьому регіоні вище.
 
Джерело інформації - ТСН
Категорія: Суспільство | Переглядів: 780 | Дата: 09.01.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Яким буде цей рік? Складним. Несподіваним. Головна подія 2010 року – 26 травня. Уран переходить в Овен і розпочинає 84-річний зодіакальний цикл. Що це означає? Новий еволюційний стрибок. Раптові зміни в усіх сферах життя – від економіки до особистого.

Хтось несподівано переїде в інше місто, хтось змінить професію… Зменшиться пристрасть до алкоголю та інших допінгів – у житті вистачатиме адреналіну і без них, а події вимагатимуть "свіжої” голови. Головне – не боятися нового, змінювати насамперед себе, ризикувати, але… без зайвих емоцій! Тоді є шанс досягнути успіху навіть у непростих умовах.

Нові правила, які встановить Уран, регулює Плутон, і ми всі це відчуємо. Хтось гостро усвідомить власну обмеженість, меркантильність і примітивність свого життя і впаде у розпач. У когось відкриються нові здібності – і вони допоможуть подолати старий неправильний спосіб життя, переглянути власний досвід, не тільки розпрощатись з поганими звичками, ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 741 | Дата: 01.01.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Доброчинний аукціон ялинок від кандидатів у президенти провели у Києві. Найбільше, 3 тисячі доларів, виручили за лісову красуню, яку передали від чинного глави держави. Її купив голова донецької обласної організації «Нашої України», бізнесмен Антон Клименко. Сказав, що поставить ялинку у своєму офісі. Усі зібрані кошти (а це 9600 доларів) передадуть на потреби 270 хворих малюків, що живуть у сиротинці «Діти о. Михаїла» на Буковині.

Ялинка від Президента Віктора Ющенка називається «Гармонія». Прикраси на ній виготовлено із колосків, соломи, борошна, калини, маків, волошок, свіжих фруктів. Представляла ялинку співачка-депутат Оксана Білозір.

Ялинка кандидата у президенти Сергія Тігіпка була «техногенною» - зі сталі; на ялинці Юлії Тимошенко розмістився символ наступного року – т ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 607 | Дата: 28.12.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

23 грудня 2009 року сесія Калуської міської ради прийняла рішення про включення майна Калуської ТЕЦ до об’єктів комунальної власності міста. За словами міського голови Ігоря Насалика, були вивчені документи щодо статусу ТЕЦ і виявилося, що майно не перебуває у державній власності. Фактично на сьогоднішній день воно нічиє.
 
Так, відповідно до Указу Президента України від 1995 року енергетичні структури підлягали роздержавленню. На підставі цього закону міська рада зверталася щодо передачі ТЕЦ у комунальну власність. З такою ж пропозицією виступила «Оріана». Тоді рішенням Кабміну ТЕЦ було передано нафтохімічному підприємству. Згодом на місці ТЕЦ утворилося відкрите акціонерне товариство, статус ТЕЦ змінився, з підприємства державної власності вона стала підприємством колективної власності. Після того, як на «Оріані» почалися проблеми, обласна державна адміністрація вивела ТЕЦ в окрему ст ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 802 | Дата: 28.12.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

На початку грудня з метою попередження нещасних випадків, травмування громадян, заподіяння їм психологічної та моральної шкоди голова Івано-Франківської ОДА Микола Палійчук видав розпорядження про заборону продажу та використання в області піротехнічних засобів.
 
Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста Калуша, розпорядження про заборону використання петард та інших вибухонебезпечних пристроїв під час святкування новорічних та різдвяних свят 14 грудня підписав Калуський міський голова Ігор Насалик.
 
Згідно з цим документом, до 24 грудня відповідним структурам слід провести позапланове обстеження ресторанів, кафе та інших закладів, де масово проводитимуться новорічні святкування, та перевірити дотримання власниками закладів правил протипожежної безпеки. При виявленні ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 766 | Дата: 22.12.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

В понеділок, 14 грудня, відбулася нарада голови райдержадміністрації Василя Іванишина з головами селищної та сільських рад.
 
Про стан забезпечення якісної містобудівної документації Калуського району висловилися головний архітектор району Галина Джага і заступник начальника управління містобудування та архітектури Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Капак.
 
Про стан здійснення заходів з підготовки і проведення в районі виборів Президента України доповів Ігор Баран, керівник апарату райдержадміністрації.
 
Віктор Романів, перший заступник голови райдержадміністрації, розповів про рейтингову оцінку населених пунктів Калущини.
 
У вівторок, 15 грудня, у приміщенні районн ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 788 | Дата: 18.12.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Метеорологи оголосили штормове попередження по всій території України. Протягом 17-19 грудня синоптики очікують хуртовини, сильні снігопади, шквальний вітер.

Погіршення погоди зумовлене переміщенням через Чорне море активного циклону і надходженням в Україну холодного арктичного повітря. В акваторії Азово-Чорноморського басейну посилення вітру досягне 25-30 м/с, висота хвиль в Чорному морю - 30-50 дм, Азовському - 15-20 дм. Очікується сильна завірюха при видимості 200-500 м, обмерзання суден.

Сильні снігопади прогнозують на Львівщині, на дорогах – ожеледиця, вітер південно-східний 15-20 м/с, хуртовини, місцями - утворення снігових заметів. Негода накриє і Луганщину, там розпочнуться сильні снігопади, завірюхи, посилення південно-східного вітру до 15-22 м/с.

Продовження снігопадів очікує і на Одеську область, де 16 грудні були закриті три траси, утворився величезний 6-кілометровий затор на трасі до Іллічівська, знеструмлені 37 на ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 629 | Дата: 17.12.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Мобільні телефони, які потрапили до «чорного» списку, можуть бути відключені з 16 лютого наступного року.

Про це повідомив начальник Українського державного центру радіочастот. За його словами, прийняли відповідні зміни ліцензійних умов, у яких зазначено: у разі, якщо телефон перебуває в «чорному» списку, то має бути припинено обслуговування.

При цьому відключатимуть сам апарат, а sim-картка залишиться діючою. Та навіть якщо телефон відключать, з нього можна буде зателефонувати на номер екстреної допомоги «112».

Втім, оператори мобільного зв’язку не такі категоричні. Вони запевняють, що для того, аби почати відключати мобілки, має працювати єдина автоматизована система відключень і контролю. А вона наразі не встановлена. Деякі оператори обіцяють встановити її до кінця зими, інші – до кінця року. Та й "чорних” мобілок не так уже й багато – усі телефони, які були зареєстровані у мережі до 1 вересня, внесли у базу даних.
< ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 751 | Дата: 13.12.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 30 31 »