[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Січень » 25 » Жінка покинула новонароджену доньку в пологовому будинку
09:31
Жінка покинула новонароджену доньку в пологовому будинку
Останній із такої ж серії випадок відбувся минулого року, щоправда, тоді немовля просто підкинули у приймальний покій дитячої лікарні. У цій ситуації жінка, народивши, написала письмову відмову від дитини.
 
За вказаними у документації даними, жінці 28 років. Інформацію про батька та про причини відмови від дитини вона не вказала. Тож залишається лише здогадуватися, чим керувалася мати-зозуля, якими аргументами виправдовувала свій вчинок. Можливо, скрутними матеріальними чи неналежними побутовими умовами, а, можливо, просто виявилася не здатною стати багатодітною матір’ю. Подейкують, що у жінки, яка відмовилася від немовляти, вже є двоє дітей, а ці пологи узагалі були четвертими. Як там насправді — не відомо. Сподіватимемося, що дівчинка знайде сім’ю і життя її складеться щасливо.
 
А як же зараз почувається дитина, хто доглядає її? Покинуте немовля виявилося гарненькою дівчинкою. Спочатку її, оскільки вона народилася перед Днем святого Василія (11 cічня), називали Василинкою. А 18 січня, коли її перевели з пологового будинку до дитячої лікарні Калуської ЦРЛ, маленьку почали лагідно називати Настунею. Але, за словами в.о. головного лікаря Юрія Чаборика, дівчинку, швидше всього, назвуть Богданою — Богом даною — бо ж і справді мати могла позбутися дитини не в пологовому будинку, а набагато раніше. Тому її народження треба вважати Божим даром.
 
Наразі дівчинка знаходиться в окремій палаті дитячої лікарні. "Стан здоров’я дитини задовільний, вона почувається добре, відхилень від норми немає, — каже завідувач інфекційно-педіатричного відділення дитячої лікарні Василь Погонець. — Щоправда, потрібно ще поспостерігати за здоров’ям дитини кілька днів. До того ж, потрібен час для того, щоб хтось із бажаючих оформив усиновлення на дитину, чи її передачі до дитячого будинку”. То ж поки що дитина знаходиться під наглядом медичного персоналу дитячої лікарні. Щоправда, дівчинці не бракує уваги — за нею доглядають медичні сестри, весь персонал дитячої лікарні та чимало матусь, які лежать зі своїми дітьми в дитячій лікарні. Дівчинка стала для них як рідною. Від багатьох з них чула зізнання, що готові взяти дівчинку на виховання до своїх сімей. Багато людей приносять дівчинці повзунки, сорочечки, памперси, суміші, навіть дитячі креми та інші такі необхідні для немовляти речі, але, в основному, харчується дитина за кошти дитячої лікарні. Медсестри, приходячи на роботу, заходять до дитини, що привітатися, йдуть додому — заходять попрощатися. А у вівторок, на Богоявлення, дитину перший раз покупали, щоб була здорова та щаслива.
 
За словами медиків, дівчинка демонструє більш самостійний, ніж інші немовлята, характер — майже не капризує, спокійно поводиться та чекає людей, які зможуть замінити їй батьків. 20 січня дівчинку мали зареєструвати у РАЦСі. Відразу після реєстрації буде розглядатися питання усиновлення дитини. Як повідомила начальник служби у справах дітей Калуської міської ради Леся Дзундза, на черзі усиновлення дітей перебуває 5 сімей. То ж, сподіватимемося, що дитина здобуде сім’ю, батьківську ласку та материнське тепло.
 
Джерело інформації - газета "Вісті Калущини"
Категорія: Суспільство | Переглядів: 990 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]