[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Січень » 19 » На вирішення екологічних проблем Калушу потрібно 5 млн. грн.
00:00
На вирішення екологічних проблем Калушу потрібно 5 млн. грн.

«Громада Калуша зробила свій вибір. Я їх у цьому підтримую», – так сьогодні, 19 січня, голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук прокоментував проведення минулої неділі, одночасно з президентськими виборами, місцевого консультативного референдуму у місті Калуші, на який було винесене питання: «Чи вважаєте Ви, що територія міста Калуша є зоною надзвичайної екологічної ситуації?». «Так» відповіли 30 436 калушан або 97,27%.

«Калушани молодці. Вони підняли питання, яке ми в області неодноразово піднімали. На жаль, ні уряд, ні його відповідні Міністерства нас не почули», – наголосив Микола Палійчук. За словами голови ОДА, на вирішення екологічних проблем місту Калушу потрібно 5 млн. грн., а «це бюджет області (за обсягом фінансування)».

«Це наскільки заплутана ситуація – і по Лукору, і по «Нафтохіміку», і поки що ніхто її не хоче розв’язати», – зазначив Микола Палійчук.

Проблема №1 у місті Калуші – надзвичайна екологічна ситуація на території діяльності ДП «Калійний завод», що ускладнилася після липневої повені 23-27 липня 2008 року. Можливий прорив дамби «спричинить екологічну катастрофу з непередбачуваними наслідками»

Екологічна проблема №2 Калуша – просідання земної поверхні над шахтними виробітками, на яких стоять сотні житлових будинків (відселенню підлягають десятки калушан).

Проблема №3: на території ТОВ «Оріана-Галев» розташоване єдине у Європі сховище токсичних відходів. На полігоні токсичних відходів утилізовано понад 11 тис. тонн речовини першого класу небезпеки гексахлорбензолу.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 736 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]