[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Грудень » 28 » Калуська ТЕЦ буде в комунальній власності
09:52
Калуська ТЕЦ буде в комунальній власності
23 грудня 2009 року сесія Калуської міської ради прийняла рішення про включення майна Калуської ТЕЦ до об’єктів комунальної власності міста. За словами міського голови Ігоря Насалика, були вивчені документи щодо статусу ТЕЦ і виявилося, що майно не перебуває у державній власності. Фактично на сьогоднішній день воно нічиє.
 
Так, відповідно до Указу Президента України від 1995 року енергетичні структури підлягали роздержавленню. На підставі цього закону міська рада зверталася щодо передачі ТЕЦ у комунальну власність. З такою ж пропозицією виступила «Оріана». Тоді рішенням Кабміну ТЕЦ було передано нафтохімічному підприємству. Згодом на місці ТЕЦ утворилося відкрите акціонерне товариство, статус ТЕЦ змінився, з підприємства державної власності вона стала підприємством колективної власності. Після того, як на «Оріані» почалися проблеми, обласна державна адміністрація вивела ТЕЦ в окрему структуру ДП «Калуська ТЕЦ» і взяла її під своє управління. Хоча, каже міський голова, це рішення було неправильним. Оскільки рішення ОДА могли стосуватися виключно підприємств державної форми власності.
 
Ігор Насалик: — Виникла колізія. Майно ніби в управлінні, але як було нічиїм, так і залишилося. Виявилося, що майно ТЕЦ ніде не стоїть на балансі і реєстрація права власності на нього не проводилася. Формально претензії до рішення міськради щодо передачі ТЕЦ у комунальну власність може мати лише ВАТ «Калуська ТЕЦ», однак там великі боргові зобов’язання і усі вони нині належать комунальному підприємству «Водотеплосервіс».
 
Оскільки цінні активи виявилися нічиїми, міськрада просто не могла не оформити їх за містом. Щодо роботи Калуської ТЕЦ, то рішення міськради на це не вплине, підприємство і далі функціонуватиме у підпорядкуванні «Укрінтеренерго». Але зміна статусу означатиме, що місто може продати майно ТЕЦ (пріоритет викупу матиме саме «Укрінтеренерго», яке впродовж останнього року вклало серйозні кошти у реконструкцію ТЕЦ) і таким чином вийти на нульовий баланс щодо заборгованості комунальних підприємств міста перед теплоелектроцентраллю.
 
Крім вартості майна за ним буде ще й закріплена земельна ділянка. Керівник виробничої філії «Калуська ТЕЦ» ДПЗД «Укрінтеренерго» Ігор Білик не заперечив проти того, щоб ТЕЦ перейшла у комунальну власність і попросив міську владу врахувати позитивний менеджмент «Укрінтеренерго» й залишити ТЕЦ в управлінні цього державного підприємства.
 
Джерело інформації - газета "Дзвони Підгір'я"
Категорія: Суспільство | Переглядів: 801 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]