[Калуський інформаційний портал ]
Головна » Політика
Експерти прогнозують низьку явку виборців на місцевих виборах. За їхніми прогнозами, загалом по Україні явка сягне до 60%.
 
Досить низкою буде активність виборців, як у Києві, так і в західних та східних регіонах, де проживає більшість виборців, що перебувають на заробітках за кордоном.
 
Низька явка на виборах буде пов'язана ще й з розчарованістю виборців у місцевій владі - вона не виконує своїх передвиборних обіцянок.
 
"99% мерів не виконали свої обіцянки", - кажуть експерти. І додають - низька активність виборців збільшуватиме роль адміністративного ресурсу на виборах.
 
Нагадаємо, Верховна Рада призначила чергові місцеві вибори на 31 жовтня. Додам - на цьогорічних виборах Президента, які пройшли 7 лютого, явка виборців стано ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 588 | Дата: 03.08.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Президент Віктор Янукович підписав закон про місцеві вибори. Нагадаю, вони заплановані на 31 жовтня 2010 року. Згідно з цим документом на виборах депутатів Верховної Ради Криму, обласних, районних, міських, районних у містах рад запроваджується змішана система - мажоритарно-пропорційна.
 
Не братимуть участь у виборчих перегонах блоки політичних партій. Балотуватися у мери та депутати можна лише через місцеві організації політичних партій, зареєстровані не пізніше ніж за рік до дня виборів. Самовисуватися можуть лише кандидати у депутати сільської та селищної рад.

Додам, чимало опозиційних політсил уже розкритикували цей закон і заявили про намір оскаржити його в Конституційному суді.
 
Категорія: Політика | Переглядів: 619 | Дата: 27.07.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

27 липня 2010 року відбулося чергове засідання 35 сесії Калуської районної ради V демократичного скликання, на якому були присутні депутати райради, керівництво райдержадміністрації, керівники установ та організацій, журналісти місцевих ЗМІ.
 
На сесію було винесено чимало важливих питань: про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку району на 2010 рік, про Програму поліпшення родючості сільськогосподарських угідь Калуського району на 2010 – 2012 роки, про затвердження звіту про виконання районного бюджету за І півріччя і внесення змін і доповнень в районний бюджет на 2010 рік, про виконання рішень районної ради та ін.
 
Загалом було винесено 28 питань, які обговорювали депутати районної ради та приймали.
 
Варто відзначити, що у фракціях «Наша Україна», «Національ ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 618 | Дата: 27.07.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

23 липня 2010 року голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк разом з представниками ВАТ «Лукойл» Російської Федерації – першим заступником начальника Головного управління з нафтопереробки і нафтохімії Михайлом Антоновим і заступником начальника цього ж управління Мойсеєм Гершбергом побували у Калуші, де ознайомилися з ходом підготовки до пуску виробництва хлору і каустичної соди мембранним методом та ходом будівництва виробництва полівінілхлориду суспензійного.
За словами Михайла Вишиванюка, «загальна сума інвестицій у ці два виробництва, які дадуть калушанам нові робочі місця, майже 350 млн. дол. США». Як зазначили у прес-службі ЗАТ «Лукор», планується пуск виробництва хлору і каустичної соди мембранним методом на 17 вересня 2010 року, а виробництва полівінілхлориду суспензійного - 25 грудня цього року.
Категорія: Політика | Переглядів: 549 | Дата: 24.07.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

20 липня 2010 року відбулося засідання колегії Калуської райдержадміністрації, на якому були присутні керівництво райдержадміністрації, районної ради, керівники установ, організацій, комунальних підприємств, начальники управлінь і відділів, журналісти місцевих ЗМІ.
 
На засідання колегії було винесено кілька важливих питань: про підсумки виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку району і бюджету за І півріччя 2010 року; про стан виконавської дисципліни в роботі з документами в управліннях та відділах районної державної адміністрації у І півріччі 2010 року; про підсумки призову громадян на військову службу та військову службу за контрактом в квітні-травні 2010 р.; про роботу відділу архітектури та містобудування райдержадміністрації.
 
З кожного питання було прийнято відповідні рішення.
Категорія: Політика | Переглядів: 512 | Дата: 21.07.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

16 липня 2010 року Івано-Франківська облдержадміністрація розіслала райдержадміністраціям та виконавчим комітетам міських рад міст обласного значення документ під назвою «Про сприяння редакційним колективам міських і районних ЗМІ у виконанні ними статутних вимог та моніторинг ЗМІ».
 
Газеті «Дзвони Підгір'я» вдалося отримати копію примірника цього документа, який надійшов на адресу Калуського міськвиконкому. Зміст цього послання, м’яко кажучи, шокував. За благозвучним «сприянням редакційним колективам» вочевидь проглядається інструкція щодо організації «правильного» висвітлення діяльності Президента України і його програми економічних реформ. Цю вказівку облдержадміністрації мають на місцях виконувати органи влади.
 
«Для координації і консолідації зусиль органів виконавчої влади з формування інформаційної політики щодо реалізації програми ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 579 | Дата: 18.07.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

9 липня 2010 року Президент Віктор Янукович відзначить 60-річний ювілей. Як повідомило джерело на Банковій, святкувати глава держави буде три дні: 9 липня 2010 року в Києві, а 10—11 липня 2010 року — в Криму.

На ювілеї Президента виступатимуть вершки української та російської естради. З українського боку очікуються виступи Софії Ротару, Вєрки Сердючки, Тіни Кароль, Ірини Білик, Іво Бобула, Катерини Бужинської. Від Росії будуть Микола Басков з Філіпом Кіркоровим, а також Валерія, група "Дискотека Аварія" та багато інших.

Режисером-постановником всього ювілейного святкування запрошений Олександр Ревзін - беззмінний режисер фестивалю "Нова хвиля". Щоб встигли виступити всі, артистам встановлено регламент - коротка вітальна промова і декілька кращих своїх хітів.

Раніше ходили чутки, що на ювілей приїде Алла Пугачова. Проте в списку артистів її немає. Д ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 621 | Дата: 06.07.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

5 липня 2010 року у залі засідань райдержадміністрації відбулася розширена нарада голови райдержадміністрації Василя Качмара із сільськими головами, керівниками установ та організацій, начальниками управлінь і відділів райдержадміністрації.
 
В основному порушувались земельні питання. Про використання земельних ділянок підприємцями на території району розповіли начальник управління Держкомзему в Калуському районі Олег Кульбанський та Оксана Максимів, старший державний інспектор управління Держкомзему в Калуському районі.
 
Про виділення земельних ділянок в межах та за межами населених пунктів району доповів головний спеціаліст управління Держкомзему в Калуському районі Богдан Русинкевич.
 
Про нарахування і використання коштів сільськогосподарських і ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 687 | Дата: 05.07.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Партія регіонів схиляється до того, щоб проводити навесні одночасно місцеві і парламентські вибори. Про це заявив віце-спікер Микола Томенко.

«Зараз з'явився ще один сценарій, про який я говорив дуже давно: це одночасні місцеві і парламентські весняні вибори. Вибори раз на п'ять років. І багато «регіоналів» схиляються до такого сценарію », - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чому останнім часом не обговорюється тема місцевих виборів, Томенко сказав: «Думаю, є дві причини. Перша - об'єктивна, друга - суб'єктивна ». Віце-спікер пояснив: об'єктивна - це те, що сьогодні на порядку денному є більш насущні стратегічні речі - судоустрій, засади внутрішньої і зовнішньої політики. «Тому треба завершити цю історію, а потім повернутися до виборів. Думаю, позиція Януковича така: дата - другорядне питання, система виборів - ключове », - сказав він.
Категорія: Політика | Переглядів: 575 | Дата: 11.06.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Останнім часом дуже багато говориться про інвестиційні перспективи кожного регіону нашої держави. Проте для цього необхідно докласти значних зусиль, щоб інвестор повірив у те, що дійсно його фінансовий вклад у розвиток економіки матиме результат.
 
У понеділок, 7 червня, у залі засідань відбулася нарада голови Калуської райдержадміністрації Василя Качмара із сільськими головами, керівниками установ і підприємств, начальниками управлінь та відділів. На нараду прибули і доповідачі: заступник начальника управління зовнішньоекономічної діяльності та інвестицій, начальник відділу сприяння залученню інвестицій головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації Зіновій Мазур і директор ТзОВ «Калуський бізнес-центр» Марія Пасічник.
 
Зіновій Мазур у своїй ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 684 | Дата: 08.06.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У четвер, 27 травня 2010 року, президент України Віктор Янукович як чинний глава держави вперше завітає до Львова. Віктор Янукович неодноразово анонсував свій приїзд, але заплановані візити постійно скасовував... Цього разу президент попросив скласти йому компанію цілу президентську «гвардію».

«Президент ознайомиться з ходом реконструкції Міжнародного аеропорту «Львів» та будівництвом стадіону, а пізніше – завітає на засідання Ради регіонів», – розповіли у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації. Раду регіонів було створено 9 квітня 2010 року. «Підопічні» дорадчого органу – питання соціально-економічного розвитку регіонів та проблеми поліпшення інвестиційної привабливості. Головне завдання «нової» команди – робота над адміністративно-територіальною реформою.

У Львові висадиться цілий урядовий десант. На засідання Ради прибуде голова Верховної Ради Володимир Литвин, члени Кабінету Міністрів Ук ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 613 | Дата: 25.05.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У середу, 19 травня 2010 року, голова Калуської РДА Василь Качмар скликав першу прес-конференцію для представників ЗМІ. Оскільки нещодавно всі новопризначені голови рай­держадміністрацій побували на зустрічі з Віктором Яну­ко­вичем, то Василь Яросла­во­вич спочатку окреслив ос­нов­ні моменти, на які там були зроблені акценти.
 
Найперше, над чим буде працювати нова влада, — це покращенням рів­ня життя ветеранів Великої Вітчизняної війни. Наріжним каменем сьогодні також є не політика, а життя людей.
 
Зупинився голова РДА і на тих проблемах, які треба ви­рішувати у районі. Хоча пред­ставлення нового очільника від­булося лише 6 травня, він вже встиг об’їхати села, зу­ст­рітися із сільськими головами та окремими представниками сільських громад. Як і всюди пробл ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 841 | Дата: 21.05.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У четвер, 6 травня 2010 року, у залі засідань райдержадміністрації відбулося представлення новопризначеного голови Калуської районної державної адміністрації Василя Качмаря, на яке прибув голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, члени Ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, боротьби з корупцією та злочинністю: начальник управління МВС України в Івано-Франківській області Василь Варцаба, прокурор області Микола Гошовський, начальник управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області Михайло Курник, перший заступник ДПА в Івано-Франківській області Василь Летюк, перший заступник начальника контрольно-ревізійного управління в Івано-Франківській області Богдан Грицак.
 
Михайло Вишиванок зачитав розпорядження Президента України Віктора Януковича про звільнення Василя Іванишина ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 826 | Дата: 07.05.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Сьогодні, 26 квітня 2010 року, відбулася позачергова 33 сесія V демократичного скликання Калуської районної ради. На сесію було винесено лише одне питання - звернення депутатів районної ради до Верховної Ради України щодо неприпустимості продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території Української держави.
 
Заступник голови районної ради Іван Кавчак зауважив, що ініціатором цієї сесії виступила фракція БЮТ у районній раді, яка підготувала власне звернення. Проте депутати прийняли звернення, до написання якого залучились й інші представники політичних партій.
 
З промовами про політичну ситуацію в нашій державі виступили депутати районної ради: Ольга Сікора, Богдан Дадяк, Іван Живачівський, Петро Цюпа, Микола Прокопів, Іван Кавчак.
 
Категорія: Політика | Переглядів: 641 | Дата: 26.04.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведев підписали міждержавну угоду про продовження на 25 років терміну перебування Чорноморського Флоту Росії на території України.

Угода також передбачає право пролонгації цього терміну ще на 5 років за згодою сторін.
 
В обмін на це, згідно з угодами, які підписали Янукович і Медведєв, Україна отримає знижку на ціну на газ у розмірі 100 доларів у разі, якщо ціна на газ буде більше 330 доларів за тисячу кубометрів, або знижку 30% від суми контракту, якщо ціна буде нижче 330 доларів.
 
Джерело інформації - газета "Українська правда"
Категорія: Політика | Переглядів: 659 | Дата: 21.04.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 11 »