[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Червень » 8 » Відбулася нарада голови Калуської РДА Василя Качмара із сільськими головами
10:33
Відбулася нарада голови Калуської РДА Василя Качмара із сільськими головами
Останнім часом дуже багато говориться про інвестиційні перспективи кожного регіону нашої держави. Проте для цього необхідно докласти значних зусиль, щоб інвестор повірив у те, що дійсно його фінансовий вклад у розвиток економіки матиме результат.
 
У понеділок, 7 червня, у залі засідань відбулася нарада голови Калуської райдержадміністрації Василя Качмара із сільськими головами, керівниками установ і підприємств, начальниками управлінь та відділів. На нараду прибули і доповідачі: заступник начальника управління зовнішньоекономічної діяльності та інвестицій, начальник відділу сприяння залученню інвестицій головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації Зіновій Мазур і директор ТзОВ «Калуський бізнес-центр» Марія Пасічник.
 
Зіновій Мазур у своїй доповіді окреслив шляхи залучення інвестицій у сільських радах, при цьому наголосивши, що значну допомогу можна отримати від громадських організацій, яких, на жаль, дуже мала кількість на Калущині. Адже, громадські організації, за його словами, можуть брати участь у написанні грантів. Як результат, можна отримати фінансові ресурси для населених пунктів. Він також зупинився на першочергових завданнях, що необхідно вирішити кожній сільській раді: чітке розмежування населених пунктів, корегування їх генеральних планів тощо.
 
Марія Пасічник зауважила, що написання грантів – вельми копітка робота, що вимагає суттєвих наукових розробок. Тож для цього можна залучити волонтерів із Корпусу Миру. Голова райдержадміністрації Василь Качмар відзначив, що кожна сільська рада на чолі із її головою повинна бути зацікавлена в тому, щоб прийшов інвестор, оскільки це додаткові фінансові ресурси в сільський бюджет, створення нових робочих місць, підняття економіки краю та ін.
 
Про зміни в законодавстві щодо видачі дозвільних документів доповіла Ярослава Гасяк, адміністратор дозвільного центру райдержадміністрації. Вона детально зупинилася на роботі дозвільних служб, змінах дозвільних документів.
 
Перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Романів розповів про благоустрій населених пунктів району. За його словами, усі сільські і селищний голови багато доклали зусиль, щоб у їх селах стало чистіше.
 
У різному сільських голів турбували питання ремонту сільських доріг, боротьби з бур’янами, діяльності управління з експлуатації газового господарства.
 
Джерело інформації - Інтернет-представництво Калуської РДА
Категорія: Політика | Переглядів: 685 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]