[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Травень » 21 » Василь Качмар: "Будемо викорінювати корупцію, присікати нетактовність, щоб люди повірили владі"
00:19
Василь Качмар: "Будемо викорінювати корупцію, присікати нетактовність, щоб люди повірили владі"
У середу, 19 травня 2010 року, голова Калуської РДА Василь Качмар скликав першу прес-конференцію для представників ЗМІ. Оскільки нещодавно всі новопризначені голови рай­держадміністрацій побували на зустрічі з Віктором Яну­ко­вичем, то Василь Яросла­во­вич спочатку окреслив ос­нов­ні моменти, на які там були зроблені акценти.
 
Найперше, над чим буде працювати нова влада, — це покращенням рів­ня життя ветеранів Великої Вітчизняної війни. Наріжним каменем сьогодні також є не політика, а життя людей.
 
Зупинився голова РДА і на тих проблемах, які треба ви­рішувати у районі. Хоча пред­ставлення нового очільника від­булося лише 6 травня, він вже встиг об’їхати села, зу­ст­рітися із сільськими головами та окремими представниками сільських громад. Як і всюди проблем у районі є чимало.
 
По-перше, незавершені бу­дів­ництва шкіл, амбулаторій, На­родних домів, по-друге, га­зи­фікація. На даний час села ра­йону газифіковані на 90%. Не вирішена ще ця проблема у Пе­ревозці, Завої, Грабівці, Ми­с­лові та Ріп’янці. Після зустрічі із газовиками, за словами го­лови РДА, прийшли до вис­нов­ку, що закінчити роботи з газифікації цьогоріч, оче­вид­но, вдасться у Завої та Пере­возці. Кошти на це вже зак­ладені.
 
Через недофінансу­ван­ня не доведені до кінця також роботи на об’єктах, зруйно­ваних під час повені 2008 року. Чимало коштів потребують і заклади культури, 23 з яких не опалюються (в т.ч. 12 бібліо­тек). У деяких селах вони в ава­рійному стані.
 
Турбує Василя Яросла­во­вича також заборгованість із виплати зарплатні окремих підприємств району, яка ста­новить 462 тис. грн., та перед Пенсійним фондом (682 тис. грн.). 1 млн. 975 тис. грн. скла­дає борг Калуської ЦРЛ перед КП «Теплосервіс» за опален­ня, що у свою чергу потягнуло заборгованість цього під­при­ємства перед ДК «Газ Укра­їни». Цю проблему Василь Кач­мар намагатиметься в­и­рішити із міською владою. На його думку, стосунки із містом треба налагоджувати, оскільки вони є не­простими.
 
Серед основних завдань ко­манди, вважає новий очільник району, — залучення інвес­ти­цій, розвиток будівельної га­лузі, створення нових робочих місць, подолання корупції. Що­до останньої проблеми, то Василь Качмар наголосив, що вже попередив всіх служ­бов­ців про недопустимість будь-яких «конвертів» й інших від­дяк, святкування на робочих міс­цях днів народжень й ін. А також зауважив, що про ви­падки нетактовної поведінки чиновників районної влади при прийомі громадян, жителі можуть повідомляти йому осо­бисто. «Будемо викоріню­вати це, присікати. Треба, щоб люди повірили владі», — наголосив голова РДА.
 
Відповів голова РДА і на за­питання журналістів. Зо­кре­ма щодо кадрового питання зазначив, що великих перемін не буде. Поміняються заступ­ники. Хоча двоє залишаться із попередньої команди: пер­шим заступником буде ко­лиш­ній голова РДА Василь Іва­нишин, заступником з еко­но­міки — Василь Турчин. На ін­ших є подання про звільнення, але з подальшим праце­вла­штуванням. Низових ланок та управлінь зміни не торкну­ться. Вони становлять кістяк, який міняти не доцільно. Не збирається акцентувати увагу голова РДА і на по­лі­тич­ній приналежності своїх під­леглих. «Різниці нема чи ти член КУНу, чи БЮТу. Важ­ливий ре­зультат роботи», — зауважив Василь Ярославо­вич.
 
Щодо надання пільг воякам ОУН, УПА Василь Качмар повідомив, що всі вони бу­дуть їх мати, оскільки так са­мо, як і інші відстоювали незалежність України.
 
Підсумовуючи розмову, голова РДА зазначив, що ба­жання у нього одне — працю­вати на благо людей і зробити якомога більше для жителів ра­йону. Зрештою, оцінка роботі но­­во­го керівника буде дана піс­ля 100 днів його перебу­ван­ня на посаді.

Довідка.
 
На запитання журналістів щодо біографії Василь Качмар повідомив:
 
народився у 1952 році у Калуші, пропрацював 13 років головою селянських спілок, з 1996 року — начальник управ­ління сільського господарства РДА, пізніше заступник голови РДА.
 
Останнє місце роботи — Калуська державна сорто-дослідна станція. Півтора року тому став членом Партії регіонів. Одружений. Має двох доньок, троє онуків. Дружина, з якою живе 37 років, працює вчителем у ЗОШ №3.
 
Бізнесом не займається.
 
Джерело інформації - газета "Дзвони Підгір'я"
Категорія: Політика | Переглядів: 843 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]