[Калуський інформаційний портал ]
Головна » Політика
Відповідно до призначення Генерального прокурора України, військову прокуратуру Івано-Франківського гарнізону очолив майор юстиції Віталій Олександрович Вдовіченко. Про це повідомили в Західному регіональному медіа-центрі Міноборони України.

Віталій Вдовіченко з родини військовослужбовців. У 1999 році закінчив Богородчанський ліцей з посиленою військово-спортивною підготовкою. Після цього вступив до військово-юридичного факультету Національної академії імені Ярослава Мудрого, який закінчив з відзнакою у 2004 році.
 
Служив на посадах помічника та за ступника військового прокурора. У 2009 році очолив Чернівецьку військову прокуратуру.
 
Джерело інформації - Zahid.NET
Категорія: Політика | Переглядів: 695 | Дата: 28.12.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

28 грудня 2010 року відбулося останнє в цьому році засідання колегії Калуської райдержадміністрації за участі керівництва району, селищного і сільських голів, начальників управлінь і відділів, керівників установ району, журналістів місцевих мас-медіа. На колегії був присутній начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Іван Ковалик.
 
Голова райдержадміністрації Василь Качмар зачитав розпорядження щодо змін складу колегії, зокрема введено в склад колегії райдержадміністрації Василя Дзундзу, голову районної ради, та новопризначеного першого заступника голови райдержадміністрації Федора Вовка.
 
Заступник голови РДА Василь Турчин розповів про проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку на 2011 рік.
 
Начальник служ ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 579 | Дата: 28.12.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Нагадаємо, що 27 листопада 2010 року Ігора Налика зняли з посади голови Української партії. Таке рішення прийняла Центральна рада Української партії через «порушення статутних норм і зраду інтересів УП».
 
Крім того, Калуського міського голову позбавили членства у центральній раді та центральному проводі партії. Замість Насалика тимчасово виконуючим обов’язки голови призначили Олега Олійника.
 
А на 18 грудня 2010 року було призначено з’їзд партії, делегати якого мали прийняти остаточне рішення щодо відкликання Ігоря Насалика з посади голови партії (або навпаки, не підтримки рішення Центральної ради партії). Але цей з’їзд не відбудеться, його перенесли.
 
Сам Ігор Насалик повідомив, що всі непорозуміння всередині партійного керівництва вже залагоджені і він продовжує залишатися го ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 618 | Дата: 24.12.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

За словами Ігора Насалика, 24 листопада 2010 року, за день до першої сесії обласної ради, о 15.00 у нього в кабінеті відбулася зустріч усіх 14 представників Української партії, які пройшли до обласної ради, з головою обласної організації ВО «Свобода» Олександром Сичом.
 
Олександр Сич повідомив, що вже досягнута домовленість про створення коаліції з національно-демократичних сил, поділені посади голови облради та його заступників, а також голів депутатських комісій. Після цього Олександр Сич запросив Українську партію до співпраці і поїхав до обласного центру. О 17.00 того ж дня до Калуша навідався міністр охорони здоров’я Зеновій Митник і пообіцяв Українській партії за підтримку його кандидатури на посаду голови облради посаду першого заступника голови облради та екологічну комісію.
 
Що саме ві ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 829 | Дата: 14.12.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (8)

На Прикарпатті у рамках культурно-мистецького проекту «Схід-Захід» на запрошення голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка перебуває делегація з Донецької та Дніпропетровської областей. У складі делегації – металурги, шахтарі, представники державних органів влади, туристичних фірм, закладів освіти, культури, охорони здоров′я, журналісти.

Гості стали першими пасажирами потяга Донецьк-Дніпропетровськ-Ворохта, маршрут якого започатковано до 150-річчя залізниці в Україні в рамках акції «Укрзалізниця єднає Україну». Новий потяг дає можливість дістатися до Карпат без пересадок і за коротший час. Окрім того, він оснащений спеціальним автомобілевозом для перевезення легковиків.

Хлібом-сіллю, троїстими музиками та трембітами делегацію урочисто зустріли у Ворохті. Гості побували у м. Яремче, ознайомилися з туристичним потенціалом Прикарпаття, відвідали музеї.

Минулої неділі делегацію гостинно приймав «Буковель ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 762 | Дата: 13.12.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

7 грудня 2010 року відбулося продовження І сесії Калуської районної ради VI демократичного скликання, на якій були присутні селищний і сільські голови, керівники установ та організацій, журналісти місцевих мас-медіа.
 
На порядок денний було винесено ряд питань. Зокрема, на початку говорили про «Різне». Депутати порушували питання обслуговування доріг взимку, пасажирського перевезення, і. звичайно, доріг. Стосовно останнього голова райради Василь Дзундза висловився так: «Дороги були поганими, а стали ще гіршими». На сесії побував і міський голова Калуша Ігор Насалик.
 
Він відзначив, що потрібно фінансувати медицину спільно, щоб було забезпечено нормальне медичне обслуговування як для міських, так і сільських жителів. Ігор Насалик повідомив, що з 1 січня 2011 року медицину для міста і району буде додатково профінансовано 4 ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 624 | Дата: 08.12.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

1 грудня 2010 року відбулася І сесія Калуської районної ради VI демократичного скликання. На сесії були присутні депутати обласної ради: Іван Данів, Іван Кондрат, Василь Головчак, Галина Ляхович, керівництво району, начальники управлінь та відділів, журналісти місцевих ЗМІ, керівники громадських організацій та політичних партій, голови селищної і сільських рад.
 
Декан Калуського деканату УГКЦ о. Михайло Бігун та священик УПЦ КП о. Григорій Мороз помолились з присутніми за роботу новобраної районної ради. Священик о. Григорій Мороз вручив голові районної ради Василю Прокопіву орден св. Миколая.
 
Голова районної виборчої комісії Ольга Лесюк доповіла про результати виборів до районної ради, вручила посвідчення депутатам райради.
 
Категорія: Політика | Переглядів: 791 | Дата: 02.12.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Мер Калуша Ігор Насалик не згідний з рішенням Центральної ради Української партії про своє відкликання із займаної посади та позбавлення членства у Центральній раді та Центральному проводі.

«Рішення засідання Центральної ради Української партії не є легітимним, – повідомив Ігор Насалик. – Чи перебувати мені на займаній посаді – остаточно вирішуватиметься 18 грудня 2010 року під час всеукраїнського партійного з’їзду у Києві. Мені дали оцінку, що я погано провів вибори, скажіть, це відповідає правді?».

Новообраних осіб на керівні посади Української партії Ігор Насалик вважає теж нелегітимними, «адже ці люди себе ніде не проявили». Виконуючим обов’язки голови Центральної ради Української партії  обрали Олега Олійника. Було також оголошено про переобрання голів крайових організацій: головою Київської обласної крайової організації Українсько ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 581 | Дата: 02.12.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Центральна рада Української партії 27 листопада 2010 року усунула від обов’язків голови партії Ігоря Насалика, мера міста Калуша Івано-Франківської області. Виконуючим обов’язки голови призначено Олега Олійника. Про це йдеться у повідомленні прес-служби партії.

«Голову центральної ради Ігоря Насалика за порушення статутних норм і зраду інтересам Української партії відкликали з займаної посади та позбавили членства у центральній раді та центральному проводі», – йдеться у повідомленні. Чи остаточно звільнять Насалика, вирішать 18 грудня 2010 року на всеукраїнському партійному з’їзді у Києві.

Крім того, було прийнято рішення провести перевірку Івано-франківської обласної організації партії, у зв’язку з чим її діяльність тимчасово призупинена. У червні 2010 року Українська партія звільнила від обов’язків голови Олега Олійника, обравши ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 593 | Дата: 01.12.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Віктор Янукович не ризикнув підписати злощасний Податковий кодекс. Учора президент повідомив, що наклав вето на закон, прийнятий Верховною Радою.

Та підприємці не поспішають святкувати перемогу – вони вважають, що це лише хитрий маневр, яким влада намагається приспати їхню пильність. Мовляв, ніхто насправді не збирається нічого змінювати у документі – лише відтягують час. Як свідчення цього – склад робочої групи, яка має до четверга опрацювати зміни до кодексу. Люди, які начебто представляють інтереси підприємців, насправді не мають стосунку до тих, хто мерзне у наметах на Майдані.

«Я їду сьогодні в Астану і вірю, що за дві доби люди, які несуть нині відповідальність за цей документ, свою справу виконають, – заявив Віктор Янукович. – Я поділяю стурбованість людей тим, що в цьому проекті суттєво обмежені права підприємців, непомірно посилена роль податкової адміністрації. Я категорично проти таких підходів і, користую ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 606 | Дата: 01.12.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Президент України Віктор Янукович наклав часткове вето на Податковий кодекс України і вже у четвер, 2 грудня 2010 року, у Верховній Раді України будуть розглянуті його поправки. Про це заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає РБК-Україна.

«За останньою інформацією, яка у нас є, дано доручення Кабінету Міністрів і експертній групі доопрацювати поправки до Податкового кодексу... І вони повинні бути готові до четверга... Якщо ці поправки будуть проголосовані, то документ потім в цілому буде переголосовано 226 голосами, і тут не потрібно 300 голосів для подолання вето, і тоді документ буде переданий на перепідписання Президенту», – заявив Олександр Єфремов.

Голова фракції Партії Регіонів прогнозує, що, якщо Президент підпише Податковий кодекс, після цього буде відкрита дорога бюджетного процесу. За його словами, наступного тижня протягом двох дн ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 555 | Дата: 30.11.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У держрезиденції «Синьогора» в селі Стара Гута на Івано-Франківщині, яка перейшла Віктору Януковичу «у спадок» від Віктора Ющенка, йде грандіозний ремонт.
 
«Президентську дачу» облаштовують за смаком нового господаря. Янукович нібито хоче провести у карпатському «будиночку» Новорічні та Різдвяні свята і побажав оновити інтер’єр. У дворі замість літньої альтанки вже поставили капличку, – передає President.org.ua.

Ремонт, за словами місцевих жителів, триває вже понад місяць. «Увесь час працюють «міксери» (бетономішалки), крани, екскаватори. У резиденцію везуть бетон, каміння, граніт і труби, – розповів «сусід» резиденції з найближчого села Олекса Лецин. – Всередині основної будівлі змінюють проводку і сантехніку, а до мисливського будиночка роблять прибудову. ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 572 | Дата: 28.11.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Парламент сьогодні, 18 листопада 2010 року, ухвалив проект Податкового кодексу в другому читанні. За відповідне рішення проголосувало 269 народних обранців, - повідомляє «Економічна правда».

Як відомо, депутати приймали кожну статтю документу два дні – у вівторок і четвер. В середу над ним парламентарії працювали в профільному комітеті Ради.

Під час прийняття в сесійній залі було розглянуто більше 4 тис. поправок і пропозицій. Переважну частину з них було відхилено парламентською більшістю.

В новому варіанті Податкового кодексу депутати передбачили нові види перевірок для податківців та надали їм можливість застосовувати адміністративний арешт майна підприємців у разі невиконання ними своїх обов’язків.

Окрім цього, парламент проголосував за зниження податку на прибуток з 25% до 16%. Також депутати залишили в новому проекті оподаткув ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 588 | Дата: 17.11.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Президент Віктор Янукович прибув до Калуша Івано-Франківської області на вертольоті. Решта урядової делегації, яка супроводжує Януковича у робочій поїздці, прилетіла літаком.

Під час перельоту Віктор Янукович з повітря оглянув територію екологічної катастрофи у районі Домбровського кар’єру, що поблизу Калуша.

Також Президента ознайомили із планом робіт з подоланням наслідків екологічної проблеми у Калуському районі, що також є під увагою та контролем Організації Об’єднаних Націй.

Разом з Віктором Януковичем на Івано-Франківщину прибули глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін, перший віце-прем’єр Андрій Клюєв, міністр охорони навколишнього природного середовища Микола Злочевський, міністр промислової політики Дмитро Колєсніков, міністр транспорту та зв’язку Костянтин Єфиме ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 501 | Дата: 12.11.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Сьогодні, 11 листопада 2010 року, Президент Віктор Янукович перебуває з робочим візитом в Івано-Франківській області.
 
Відповідно до програми візиту, Віктор Янукович спершу відвідав Калуш, де відкрив нові виробництва хлору та каустичної соди ТОВ «Карпатнафтохім». Проте, окрім урочистостей, Президенту влаштували і пікет.

Прихильники ВО «Свобода» зібрались поблизу районної адміністрації у Калуші з вимогою перевиборів до Івано-Франківської обласної ради. За словами очевидців, пікетувальників прийшло небагато – більше ста осіб.
 
Довідка.

9 листопада 2010 року представники Всеукраїнського об’єднання «Свобода» розпочали довгостроковий пікет Івано-Франківської об ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 540 | Дата: 11.11.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 10 11 »