[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Травень » 7 » Новообраного голову Калуської РДА Василя Качмаря представив голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк
00:27
Новообраного голову Калуської РДА Василя Качмаря представив голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк
У четвер, 6 травня 2010 року, у залі засідань райдержадміністрації відбулося представлення новопризначеного голови Калуської районної державної адміністрації Василя Качмаря, на яке прибув голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, члени Ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, боротьби з корупцією та злочинністю: начальник управління МВС України в Івано-Франківській області Василь Варцаба, прокурор області Микола Гошовський, начальник управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області Михайло Курник, перший заступник ДПА в Івано-Франківській області Василь Летюк, перший заступник начальника контрольно-ревізійного управління в Івано-Франківській області Богдан Грицак.
 
Михайло Вишиванок зачитав розпорядження Президента України Віктора Януковича про звільнення Василя Іванишина з посади голови райдержадміністрації та призначення на цю посаду Василя Качмаря. Також відзначив, що, врахувавши заслуги Василя Іванишина, залишають його заступником новопризначеного голови.
 
Голова облдержадміністрації поінформував про завдання, які ставить Президент України Віктор Янукович, окреслив ряд нагальних проблем на завдань, які є актуальними на Калущині: наповнення дохідної частини Пенсійного фонду в Калуському районі (Калуський район, за словами Михайла Вишиванюка, на передостанньому місці в області з наповнення дохідної частини – 23%); бюджет району дотаційний (у рік доходи становлять 9 млн. 700 тис. грн, дотація – 93 млн. грн). Тож на рік, за словами губернатора, 240 млн. грн дає держава Калуському району.
 
Також він окреслив такі питання, які стоять перед владою: представлення плану соціально-економічного розвитку району до 2020 року з урахуванням програми розвитку кожного населеного пункту відповідно до високих стандартів умов проживання людей, розвитку сільського господарства, залучення інвестицій, створення нових робочих місць. нагадав про програму, яку започаткував у 2004 році, реконструкція населених пунктів, щоб житель у селі мав усі необхідні соціальні умови (медицина, освіта, побут, культура).
 
Третій комплекс питань, за його словами, це виховання підростаючого покоління, припинення міжконфесійних протистоянь, розвиток культури (а не шоу-бізнесу). Михайло Вишиванюк підкреслив, що запорукою міцної держави є припинення міжконфесійних конфліктів, утвердження християнської моралі у суспільстві. «Земля в нас одна і Бог в нас один», - підсумував Михайло Вишиванюк.
 
На завершення голова ОДА торкнувся питання святкування Дня Перемоги у Другій Світовій війні, відзначивши, що треба вшанувати всіх борців, що полягли за незалежність Української держави.
 
Категорія: Політика | Переглядів: 827 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]