[Калуський інформаційний портал ]
Головна » Політика
7 квітня 2010 року у Калуші побував новий голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк. Після наради з керівництвом міста він відповів на запитання журналістів.
 
 — Михайле Васильовичу, Ви, ма­буть, вже встигли докладно оз­на­йомитися із ситуацією в області. Як її оцінюєте?
 
 — Скажу коротко: ситуація в об­ласті — як в державі. А ситуацію в дер­жаві оцінюють по її дорогах. Гадаю, коментарі щодо наших доріг зайві.
 
 — З якою метою Ви прибули до Калуша?
 
 — Передусім, щоб з’ясувати для себе, як найкраще виконати доручення Прем’єра та Президента щодо ліквідації наслідків екологічної ситуації на те­риторії Калуша та сіл Кропивник і Сівка- ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 669 | Дата: 14.04.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Новопризначений голова Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюк підписав внутрішнє розпорядження, згідно із яким у приміщенні обласної державної адміністрації прибрали контрольну-пропускну систему, або так звані турнікети.

Попередня влада Прикарпаття встановила їх відповідно до вимог Системи управління якості (СУЯ). Вона визначала вхід і вихід чиновників в приміщення ОДА з допомогою електронних карток. Натомість без пропуску або дозволу охорони у приміщення, де працювала влада Прикарпаття, сторонні не могли зайти. Пропускна система стала об’єктом неодноразової критики людей та ЗМІ, які писали, що «влада відгородилася від народу».

Серед перших призначень Михайла Вишиванюка є розпорядження про його заступника – керівника апарату ОДА. На цю посаду призначено Романа Струтинського, який вже обіймав цю посаду при керівництві Михайла Вишиванюка на Прикарпатті з 1997 року до 2005 ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 580 | Дата: 29.03.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Президент Віктор Янукович звільнив голову Івано-Франківської обласної державної адміністрації Миколу Палійчука, призначивши на цю посаду Михайла Вишиванюка. Про це повідомив представник прес-служби обласної державної адміністрації.

«Завтра о 9:00 Михайла Вишиванюка представлять колективу облдержадміністрації», – сказав він. Вишиванюк уже очолював адміністрацію з лютого 1997 року до січня 2005 року.

Він народився 13 жовтня 1952 року в селі Іванівці Коломийського району Івано-Франківської області. У 2002 році його було обрано депутатом Івано-Франківської обласної ради.
Нагадаємо, 31 жовтня 2007 року президент Віктор Ющенко призначив губернатором Івано-Франківської області Миколу Палійчука замість Романа Ткача. У січні Микола Палійчук створив громадську організаці ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 762 | Дата: 26.03.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Цього тижня Верховна Рада України скасувала прийняту раніше постанову про призначення місцевих виборів на 30 травня 2010 року. Своє рішення депутати пояснили відсутністю держбюджету і коштів на проведення виборів.
 
Конкретної дати виборів ще не визначено. Міський голова Ігор Насалик позитивно оцінив це рішення і зазначив, що вибори місцевих рад і міських та селищних голів скоріш за все відбудуться разом з виборами до Верховної Ради. «Депутати добре розуміють, що стабільної коаліції не буде», — сказав міський голова.
 
На сьогодні найімовірнішими є два варіанти. Якщо коаліцію у парламенті не вдасться створити, то вибори призначать щонайпізніше на вересень. В іншому випадку вони можуть відбутися аж у березні наступного року. Так що і міській раді, і міському голові доведеться ще попрацювати на благо громади Калуша як мінімум півроку. І, схоже ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 606 | Дата: 18.02.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Партія «Сильна Україна» розраховує мати багато союзників, із якими блоково йтиме на місцеві вибори. Серед основних таких союзників – «Фронт змін». Про це на прес-конференції у Львові повідомив голова Львівської обласної організації політичної партії «Сильна Україна» Василь Барилюк, – повідомляє прес-служба Львівської обласної організації «Сильної України».

За його словами, Сергій Тігіпко готовий співпрацювати із усіма політичними силами, які сповідують спільне бачення виходу країни із кризи та підняття її на належний, в першу чергу, економічний рівень.
«Ми сповідуємо зміну в органах державної влади не по прізвищах, а по фактах. Готові працювати із тими людьми, для яких є дикими такі речі, як корупція та регуляторна політика бізнесу. Крім політичних партій, робитимемо ставку на громадські організації, які мають свої пропозиції вирішення певних галузевих проблем. Із багатьма з них на Львівщині уже дос ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 639 | Дата: 15.02.2010 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

ЦВК опрацювала 100% бюлетенів. Згідно з попередніми результатами, на виборах президента 2010 року переміг Віктор Янукович.

Згідно з попередніми результатами, за Віктора Януковича проголосувало 48,95% виборців, що становить 12 мільйонів 481 тисяча 268 людей, за Юлію Тимошенко - 45,47%, це - 11 мільйонів 593 тисячі 340 голосів виборців. Проти всіх проголосувало 4,36%.

Усього в другому турі виборів президента проголосували 25 мільйонів 493 тисячі 503 особи. Недійсними були визнані 1,19% бюлетенів. Проти всіх у другому турі проголосували 4,36%.
Категорія: Політика | Переглядів: 677 | Дата: 10.02.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У день виборів в Україні діяла прихована агітація. Про це повідомляють предстравники Юлії Тимошенко. Така реклама зафіксована у більшості містах України. Зокрема, у Києві, Львові, Чернівцях, Кіровограді. Приховану агітацію в день виборів бачили також в Івано-Франківську.

Сіті-лайти з синіми прапорами та гаслом -"Україна для людей!". Це - прихована агітація. Вона не містить прямого заклику голосувати за конкретного кандидата, заявляє місцевий бютівець Ярослав Бачкур. Однак гасла, які використовуються, та кольористика викликають у виборців асоціації з Партією регіонів, додає представник Юлії Тимошенко. Такі агітаційні плакати люди наразі бачать навпроти Центрального універмагу. Відтак "бютівці" готують всі необхідні документи, аби подати позов до суду.

"Почали висіти отакі скриті реклами. Почалося ще розкидування листівок "Хто вона". Листівки були розкидані ще в неділю та суботу. Ми це все заактували і нші юри ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 707 | Дата: 08.02.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

В останні дні перед виборами багато спілкуюся з друзями і знайомими "про політику”.

З деякими говоримо в унісон, підтримуючи в собі "бойовий дух” і віру, що все буде добре. З іншими, в яких чуєш нотки приреченості, доводиться проводити сеанси політичного психоаналізу, переконувати, що рано посипати голову попелом і думати про еміграцію. Але є категорія людей, переважно це виборці Сергія Тігіпка, такі собі голі прагматики та скептики. Мовляв, їхній кандидат не пройшов у другий тур, тож далі – це не їхнє весілля. Вони самоусуваються від подальшої боротьби кандидатів у президенти, прикриваючись зручним формулюванням: усі вони однакові. При цьому чомусь не замислюються, що під формулюванням "усі вони однакові” цілком підходить і їхній теперішній фаворит Сергій Тігіпко, який просто гарно замаскувався під "нове обличчя”. З цими людьми я сперечаюсь, намагаюсь апелювати до раціональності мислення. Адже якщо вони не зроблять свого вибору 7 лютого 2010 ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 816 | Дата: 05.02.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

26 січня у приміщенні районного Будинку культури відбулося засідання колегії Калуської районної державної адміністрації, де головуючим виступив перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Романів. На колегії були присутні: голова районної ради Василь Прокопів, заступники голови РДА, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники установ та підприємств Калущини.
 
Про підсумки виконання програми соціально-економічного і культурного розвитку району і бюджету за 2009 рік доповів заступник голови райдержадміністрації Василь Турчин. Так, за його словами, підсумки економічного та соціального розвитку району за 2009 рік свідчать що, незважаючи на вплив фінансово-економічної кризи, в районі досягнуто окремих позитивних результатів. Увага була зосереджена, перш за все, на пошуку резервів наповнення бюджету, економії наявних фінансових та матеріальних р ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 733 | Дата: 29.01.2010 | Рейтинг: 3.0/1 | Коментарі (0)

25 грудня 2009 року заступник керівника Головної служби з внутрішньополітичних питань та регіонального розвитку Секретаріату Президента України, доктор наук, професор Ярослав Козачок розірвав усі зв’язки з главою держави. Заявив, що більше не працює з Віктором Ющенко через його «цинізм і аморальність». Також він оприлюднив угоду про взаємодію Віктора Ющенка та Віктора Януковича. Про мотиви такого вчинку розповідає Ярослав Козачок.

Я працюю в Секретаріаті Президента біля чотирьох років. Прийшов на державну службу з вищої школи. Головним мотивом для мене було прикласти всі мої знання та вміння на розбудову нашої державності, реалізацію ідеалів Майдану та демократичних перетворень. Сьогодні, коли вирішується доля нашої держави, я не можу спокійно дивитись на цинізм і аморальність політиків, на те, як декларації нашого президента розходяться з його реальними справами. Зокрема, я не ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 682 | Дата: 21.01.2010 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (1)

Центральна виборча комісія опрацювала 99,78% електронних протоколів дільничних виборчих комісій. У другому турі виборів президента України зустрінуться лідер Партії регіонів Віктор Янукович та чинний прем'єр Юлія Тимошенко.

За даними ЦВК, за Віктора Януковича проголосували 35,36% виборців, за Юлію Тимошенко - 25,02%. На третьому місці - Сергій Тігіпко з 13,05% голосів. Далі йдуть Арсеній Яценюк (6,95%), Віктор Ющенко (5,45%), Петро Симоненко (3,55%), Володимир Литвин (2,35%). Не підтримали жодного кандидата 2,2% виборців.

Явка на вибори 17 січня 2010 року склала 66,76%.

Представники Юлії Тимошенко заявили про масові фальсифікації, покликані збілишити розрив між лідерами, але оскаржувати результати першого туру БЮТ не збирається. Обидва кандидати продовжують виборчу кампанію: другий тур має відбутися 7 лютого 201 ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 614 | Дата: 19.01.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Станом на 00.30 18 січня у Івано-Франківській області підраховано 0,77% голосів виборців.

Лідирує на Прикарпатті чинний прем’єр-міністр, кандидат у президенти України Юлія Тимошенко – 39,17%, на другому місці – Арсеній Яценюк – 23,44%, на третьому місці – лідер опозиції Віктор Янукович – 4,74%.

Категорія: Політика | Переглядів: 709 | Дата: 18.01.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

На 17.00 на Прикарпатті проголосувало 54,6% виборців, або 590 667 людей. В Івано-Франківську зокрема проголосувало рівно 50%, або 90 780 людей. Найвища активність виборців – у Рогатині, де явка на 17.00 становить 63,8%, тобто 24 606 виборців. Найменше людей проголосувало в м.Яремче 47,7%, або ж 7 796 людей. В Калуші проголосувало 50,6%, тобто 27 290 людей, в Болехові – 55.8%, або 9001 людина. 

За виборами на Прикарпатті спостерігає 18 іноземних спостерігачів, найбільше їх у Снятинському районі, зокрема у Снятині присутні спостерігачі з Нідерландів, Словенії, Польщі, Норвегії і Німеччини. У Богородчанах – 2 спостерігачів зі Словенії, в Бурштині – 2 з Румунії.
 
Як повідомив губернатор області Микола Палійчук, який голосував у Ворохті, в себе на батьківщині, у с.Соколівка вранці було загорання на дільниці через несправність обігрівача і за рішенням комісії дільницю перенесли в сільську раду.
Категорія: Політика | Переглядів: 677 | Дата: 17.01.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Що робити, аби не проголосувати на виборах вхолосту?

Перед тим, як іти на виборчу дільницю, уважно перегляньте своє запрошення на вибори. Там вказано точне місце і час голосування (з 8-ї до 20-ї години). Може бути так, що на цих виборах ваша дільниця розміщена в іншому приміщенні, ніж на минулих. Запрошення візьміть із собою – за вказаним у ньому номером вас швидше знайдуть у списку виборців. Не забудьте паспорт – український чи закордонний. Якщо вам виповнилося 25 чи 45, у паспорті громадянина України має обов’язково бути вклеєне «вікове» фото, інакше документ – недійсний. Військовослужбовці строкової служби можуть посвідчити свою особу військовим квитком. Тимчасове посвідчення громадянина України теж дає право проголосувати. А ось студентський квиток, пенсійне чи службове посвідчення, водійські права не є підставою для видачі вам бюлетеня.

У бюлетені мають бути зазначені номери територіального виборчого округу і виборчої дільниці. Обов ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 661 | Дата: 15.01.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Чим ближче до виборів, тим рясніше квітне соціологічна «липа». Якщо переглянути усі кандидатські рейтинги, якими так ситно годують українського виборця, то у черзі фаворитів президентських перегонів можна заблукати. У другий тур виборів, крім Віктора Януковича і Юлії Тимошенко, вже «сватали» й Арсенія Яценюка, і Віктора Ющенка, і Володимира Литвина, і Сергія Тігіпка… Розмір народної любові до кандидатів коливається залежно від того, хто і з чиєї подачі її міряє. У декого з бігунів на президентську дистанцію різниця у рейтингах зашкалює до 300-400 (!) відсотків. Достатньо одного помаху чарівної соціологічної палички – і два з хвостиком відсотки перетворюються на вісім з копійками...

Кому і навіщо потрібна соціологічна «липа»? Виборцям – точно ні: як твердять експерти, лише два, максимум – три відсо ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 766 | Дата: 25.12.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 »