[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Квітень » 14 » Михайло Вишиванок: «Протягом десяти років ми зробимо з Прикарпаття писанковий край»
09:23
Михайло Вишиванок: «Протягом десяти років ми зробимо з Прикарпаття писанковий край»
7 квітня 2010 року у Калуші побував новий голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк. Після наради з керівництвом міста він відповів на запитання журналістів.
 
 — Михайле Васильовичу, Ви, ма­буть, вже встигли докладно оз­на­йомитися із ситуацією в області. Як її оцінюєте?
 
 — Скажу коротко: ситуація в об­ласті — як в державі. А ситуацію в дер­жаві оцінюють по її дорогах. Гадаю, коментарі щодо наших доріг зайві.
 
 — З якою метою Ви прибули до Калуша?
 
 — Передусім, щоб з’ясувати для себе, як найкраще виконати доручення Прем’єра та Президента щодо ліквідації наслідків екологічної ситуації на те­риторії Калуша та сіл Кропивник і Сівка-Калуська. Треба чітко знати, куди і скільки слід вкласти коштів. Повинен бути повний перелік необхідних про­ектів, бо закопувати в землю гроші сьогодні неприпустима розкіш. Ми спільно повинні прийняти щодо цього обгрунтовані і зрозумілі рішення.
 
 — Відповідна урядова програма, як відомо, розрахована на три місяці. Залишився місяць, а заплановані роботи через відсутність коштів практично не починались. Чого нам слід чекати від нової влади?
 
 — Ви знаєте, державна скарбниця сьогодні порожня. Тому ми і хочемо перед тим, як фінансувати цю про­граму, ретельно все вивчити. А щодо тривалості програми, то своє слово тут повинні сказати наукові інститути, фахівці. Від цього залежатиме і сума додаткових коштів, що закладатиметься для цих потреб у держбюджеті на цей рік.
 
 — Тижнем раніше Ви побували у ТОВ «Карпатнафтохім». Як оцінюєте його перспективи? 
 
 — Як дуже великі. Із введенням у дію двох нових виробництв ХіКС та ПВХ суттєво поліпшиться екологічна ситуація, зніметься загроза, пов’язана з хлором. Не тільки Калуш, а й вся Ук­раїна отримає суперсучасне вироб­ництво. До речі, єдина людина з уряду, що розібралася з калуськими проблемами, був Микола Азаров, який побував у ва­шому місті у 2004 році. За підсум­ками того візиту ним були дані відпо­відні доручення, але в зв’язку з відо­мими подіями осені-зими того року вони не були виконані. Але ми за­про­симо Прем’єр-міністра до Калуша у червні цього року, коли здаватиметься в експлуатацію завод каустичної соди і хлору, і принагідно, гадаю, нам вда­сться повирішувати не тільки вироб­ничі проблеми міста, а й соціально-побутові. А восени, коли здаватиметься другий завод ПВХ, ми запросимо Пре­зидента Віктора Януковича. Вважаю, це піде на користь місту. Хоча заради справедливості треба сказати, що Ка­луш завдяки міському голові Ігорю На­салику й так достатньо серйозно, по­рівняно з іншими містами, розвива­ється. От і до Великодніх свят ваше міс­то разом з Бурштином підготу­ва­лося найкраще в області.
 
 — Чи є вже у нового керівництва Івано-Франківської ОДА програма розвитку області?
 
 — Є. І її стрижнем буде питання реконструкції населених пунктів Прикарпраття. Ми вже утворили раду розвитку регіону, яка сприятиме на­веденню ладу в області. Протягом де­сяти років ми плануємо зробити з Івано-Фран­ківщини писанковий край, най­кращий регіон в Україні. Треба ті­льки на­пра­вити енергію людей в правильне русло. А досвід такої ро­боти у нас є. Ще один важливий напрямок нашої роботи — розвиток туризму. Для цього ми створимо для потенційних інве­сторів якнайпривабливіші для бізнесу умови, спрощену систему одержання дозволів на свою діяльність.
 
 — Михайле Васильовичу, п’ять років тому головна футбольна команда області «Прикарпаття» ще якось три­малася на плаву. Передусім завдяки Вашій домовленості про її фінансову підтримку калуським «Карпатнаф­тохімом». Чи зробите Ви зараз таку ж спробу залучити серйозні підпри­ємства області до її відродження?
 
 — На превеликий жаль, розвиток футболу в області сьогодні в загоні. Але до цього питання ми повернемось десь в кінці травня. Шукатимемо кошти не тільки для «Прикарпаття», а й роз­витку дитячо-юнацького футболу. Взагалі, спорту ми приділятимемо чималу увагу. З понеділка я почну зран­ку збирати керівників тричі на тиждень у спортзалі. Там ми гратимемо у во­лейбол і принагідно обговорю­вати­мемо наші спортивні проблеми.
 
 — Останнє питання — кадрове. Хто буде наступним головою Ка­луської районної держадміністрації?
 
 — Василь Качмар (зараз він очолює насіннєву інспекцію району, п’ять ро­ків тому був заступником голови Калу­ської РДА з питань агропромислового розвитку.— Авт.). А теперішній голова РДА Василь Іванишин буде його за­ступником.
 
Джерело інформації - газета "Дзвони Підгір’я"
Категорія: Політика | Переглядів: 669 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]