[Калуський інформаційний портал ]
Головна » Політика
У понеділок, 4 квітня 2011 року, голова Калуської райдержадміністрації Василь Петрів провів щотижневу нараду із керівниками установ та організацій району, начальниками управлінь і відділів райдержадміністрації.

Василь Петрів повідомив, що Калуський район може отримати 20 млн. грн. на соціально-економічний розвиток сіл Кропивник і Сівка-Калуська із суми коштів, які призначені на ліквідацію надзвичайної екологічної ситуації на Калущині. Ці кошти будуть спрямовані на об’єкти соціально-культурної інфраструктури та місцеві дороги.

Основним напрямком роботи на найближчу перспективу голова РДА назвав підготовку до Великодніх свят. У кожному населеному пункті потрібно провести роботи з благоустрою, очищення русел річок і потічків від сміття, кущів, утилізації стихійних сміттєзвалищ, почистити тротуарні доріжки, побілити бордюри, провести впорядкування пам’ятників, цвинтарів, культових споруд та установ. До роботи необхідно з ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 567 | Дата: 10.04.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

25 березня 2011 року Президент України Віктор Янукович своїм розпорядженням № 108/2011-рп призначив Петріва Василя Івановича головою Калуської районної державної адміністрації Івано-Франківської області.

Нагадаємо, що 29 грудня 2010 року Віктор Янукович звільнив Василя Качмаря з посади голови Калуської районної державної адміністрації Івано-Франківської області. З того часу обов'язки голови виконував Василь Турчин.

Категорія: Політика | Переглядів: 1027 | Дата: 26.03.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (2)

Президент України Віктор Янукович наголошує, що податкові канікули для малого і середнього бізнесу розпочнуться вже з 1 квітня 2011 року. Про це він заявив у прямому ефірі телемосту «Розмова з країною», повідомляє прес-служба глави держави.

«Я хотів би сказати, щоб ви уважніше читали Податковий кодекс. Ми виписали у законі, що з 1 квітня 2011 року і до 1 січня 2016 року будуть введені податкові канікули для малого і середнього бізнесу», – зазначив Президент.

«Ви повинні сьогодні запам’ятати, що закони, які ми приймаємо, – їх завжди треба уважно читати», – додав Віктор Янукович.

Президент додав, що вже з 1 квітня цього року відбудеться зниження податку на прибуток з 25% до 23%. А в подальшому, починаючи з 2014 року, він буде знижуватися до 16%. Також буде знижено податок на додану вартість.

«Податковий ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 629 | Дата: 27.02.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Я вже отримав інформацію про те, що відпустили на підписку про невиїзд голову Закарпатської обласної організації ВО «Свободи». Телефоном він повідомив, що відкрита кримінальна справа: він саме йшов давати покази. Про це сьогодні, 22 лютого 2011 року, заявив голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок

«Великі проблеми є сьогодні у Запорізькій області, оскільки Юрко Гудименко до цього часу перебуває під вартою, а це вже більше як місяць, при чому за абсолютно безпідставними звинуваченнями у справі нібито розмалювання пам’ятника Дзержинському, яка сталося півтора роки тому. Ця кримінальна справа вже була закрита, але оскільки його підозрювали у підриві пам’ятника Сталіну, а потім виявили що він до того не причетний, то прокуратура Запорізької області «заднім» числом почала повертатися до справи Дзержинськ ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 718 | Дата: 22.02.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Бо той напророчив йому несамовиту любов гуцулів. На наступних президентських виборах абсолютну підтримку виборців Прикарпаття матиме Віктор Янукович. За нього проголосують 70% жителів Івано-Франківської області, які прийдуть на виборчі дільниці. Такий фантастичний прогноз зробив нинішній губернатор краю Михайло Вишиванюк (як відомо, на виборах 2010 року Віктора Януковича підтримало лише 7,2% виборців області). Голова Івано-Франківської ОДА попросив журналістів запам’ятати 12 лютого 2011 року, коли він оголосив своє передбачення. Бо, мовляв, через чотири роки всі переконаються у його дарі політичного віщуна.

Михайло Вишиванюк пояснив, звідки у нього така впевненість: до 2015 року, за його словами, різко зросте рівень життя, добробут іванофранківців – перш за все, за рахунок збільшення інвестицій в економіку. А про ці інвестиції подбає не хто інший, а Віктор Янукович. За логікою губернатора, виборці ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 683 | Дата: 13.02.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Екс-міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич може очолити Івано-Франківську область. За деякими даними, його кандидатуру лобіює віце-прем’єр Андрій Клюєв, – повідомляє «Фокус».

Нинішній голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк нібито не влаштовує Банкову своєї низькою популярністю в регіоні. У планах адміністрації Президента – призначення Михайла Вишиванюка на альтернативну посаду, наприклад, посла в одну з країн.

Цю інформацію підтвердило також джерело в Партії регіонів. «Нестор Шуфрич може піти на Франківськ. Його активно лобіює Андрій Клюєв. Однак це поки питання не вирішене, так як глава адміністрації президента Сергій Льовочкін виступає проти», – повідомило джерело.

Як відомо, звільнення Нестора Шуфрича з уряду відбулося якраз з ініціативи Сергія Льовочкіна. Відкрито ворогувати вони стали після того, як поби ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 504 | Дата: 10.02.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

7 лютого 2011 року о 10:00 у актовому залі Калуської районної державної адміністрації відбулася нарада в.о. голови райдержадміністрації Василя Турчина з начальники і працівники апарату, відділів, управлінь та інших структурних підрозділів райдержадміністрації, на якій усі вони були  попереджені про можливість скорочення.

Правда, в.о. голови райдержадміністрації Василь Турчин відзначив, що голова ОДА Михайло Вишиванюк запевнив, що ніякого скорочення не відбудеться у районних державних адміністраціях.

Усі присутні підписались, що ознайомлені з інформацією, що через 2 місяці можуть бути звільнені.

Джерело інформації - Інтернет-представництво Калуської РДА
Категорія: Політика | Переглядів: 708 | Дата: 07.02.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Днями виконком Калуської міської ради розглянув звичайне робоче питання про передачу на баланс управління освіти антивандальних тренажерів та комплексного спортивного майданчика, які розташовані відповідно на території ЗОШ №3 та №1, і досі перебували на балансі Калуського міського центру фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх”. Після цього міський голова несподівано дав доручення: реорганізувати "Спорт для всіх” із самостійної структури — у структуру, підпорядковану управлінню у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту. 

Фактично, доручення, яке найближчим часом має "перерости" у проект рішення міської ради, означає ліквідацію Центру "Спорт для всіх". А його очільнику загрожує, якщо не безробіттям, то, як мінімум, залежністю від нового керівництва. Чим викликане бажання міського голови — однозначно сказати важко. На одній із нещодавніх сесій Ігор Насалик заявив: держава створила низку структур, у тому числі — і "Спорт ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 791 | Дата: 03.02.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк запевнив, що апарати районних державних адміністрацій області не зазнають кадрових скорочень, оскільки там і так працюють по 19 осіб, разом з прибиральницею, сторожами, водіями. Про це сьогодні, 1 лютого 2011 року повідомили у прес-службі ОДА.

У той же час, за словами губернатор Прикарпаття, окремі обласні структурні підрозділи будуть скорочені. Це стосується, у першу чергу, дублюючих структур. До таких Михайло Вишиванюк зараховує управління з питань надзвичайних ситуацій.

«Коли щось трапляється, я телефоную одразу у Головне управління МНС, – каже голова ОДА. – З управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи зробимо відділ при облдержадміністрації, який буде контролювати роботу МНС в області».

Зменшиться кількість сільських рад. Їх буде ліквідовано у тих с ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 561 | Дата: 01.02.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Конституції України» щодо проведення чергових виборів народних депутатів України, Президента України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».

Як передає УНІАН, «за» проголосувало 310 із 350 народних депутатів України, зареєстрованих у сесійній залі.

Зокрема, закон підтримали 180 депутатів із фракції Партії регіонів, 7 – з фракції «БЮТ-Батьківщина», 41 депутат від НУНС, 25 – від КПУ, 20 – від Народної партії та 37 позафракційних депутатів.

Як повідомив на засіданні парламенту перший заступник голови ВР Адам Мартинюк, цим законом встановлюється 5-річний термін перебування на посадах президента України, народних депутатів та депутатів місцевих органів самоврядування і голів місцевих органів влади.

Крім того, «заповнюється правова прогалина щодо строків припинення повноважень Верховної ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 1110 | Дата: 01.02.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Міністерство фінансів України в першому кварталі 2011 року за дорученням Прем’єр-міністра Миколи Азарова підготує зміни до Податкового кодексу щодо впровадження збору за проведення азартних ігор.

Відповідний наказ міністерства «Про затвердження змін до Плану діяльності Міністерства фінансів України з підготовки проектів регуляторних актів на 2011 рік» № 12 від 14 січня оприлюднено на веб-сайті відомства.

Згідно з документом планується врегулювати питання оподаткування азартних ігор шляхом розробки проекту закону «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо збору за впровадження діяльності у сфері азартних ігор», який міністерство підготує у першому кварталі 2011 року.

Як пов ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 698 | Дата: 17.01.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що чинний президент Віктор Янукович має розпустити Верховну Раду. Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Я подивився на ці парламентські бійки, на цей непотріб, який зараз в парламенті. Я не можу вжити іншого слова! Я дійшов до висновку, що парламент вийшов за межі розумного, доцільного", - сказав Леонід Кравчук.

"І ось ці систематичні бійки. Це ж не перша! Президент має всі підстави розпустити такий парламент. Народ це сприйме під оплески", - вважає він.

На зауваження ведучої що у президента нема законних підстав для такого кроку, Кравчук відповів: "Якщо не розпустити, то провести вибори у 2011 році, а не тягнути до 2012-го".

Категорія: Політика | Переглядів: 530 | Дата: 17.01.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Депутати Івано-Франківської обласної ради сьогодні, 14 січня 2011 року, мають намір провести сесію на Європейській площі поблизу Меморіального комплексу Степанові Бандері.

На засіданні розглядатиметься єдине питання - звернення до керівництва держави щодо скасування президентського указу про присвоєння звання Героя України провідникові ОУН.

На сесію запрошені представники духовенства та громадських організацій, чиновники облдержадміністрації, політики, нардепи, керівники правоохоронних та судових органів і громадськість. Голова облради Олександр Сич переконаний: рішення суду, яким Степан Бандера позбавляється звання Героя України - несправедливе.

Нагадаємо, 13 січня 2011 року аналогічну сесію провели депутати Львівської обласної ради. Окрім цього, така ж сесія має відбутися сьогодні на Тернопільщині.

Сесії обласних рад є реакцією депутатів на ін ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 587 | Дата: 14.01.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Відома українська письменниця Марія Матіос, автор таких книг як «Солодка Даруся», «Нація», «Життя коротке» та інших, звернулася з відкритим листом до Генерального прокурора Віктора Пшонки

Текст листа має у своєму розпорядженні «Дзеркало тижня». У листі письменниця заявляє про початок політичного переслідування після виходу її останніх книг.
 
Наводимо текст відкритого листа:
 
«Шановний Генеральний прокуроре України!

Події, що розгорнулися навколо мене з кінця минулого року з «благословення» Генеральної прокуратури України та міністерства внутрішніх справ і тривають досі, змушують мене публічно звернутися до Вас із низкою запитань, оскільки я є відомою публічною людиною в Україні та поза її межами, ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 589 | Дата: 12.01.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Вчора, 29 грудня 2010 року на офіційному інтернет-представництві Президента України Віктора Януковича оприлюднено розпорядження №1209/2010 р-п від 28 грудня 2010 року.
 
В якому йдеться про звільнення Василя Качмаря з посади голови Калуської районної державної адміністрації Івано-Франківської області.
 
Джерело інформації - Інтернет-представництво Президента України
Категорія: Політика | Переглядів: 551 | Дата: 30.12.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 11 »