[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Грудень » 1 » «Це не перемога малого бізнесу, а хитрий хід влади...»
09:20
«Це не перемога малого бізнесу, а хитрий хід влади...»
Віктор Янукович не ризикнув підписати злощасний Податковий кодекс. Учора президент повідомив, що наклав вето на закон, прийнятий Верховною Радою.

Та підприємці не поспішають святкувати перемогу – вони вважають, що це лише хитрий маневр, яким влада намагається приспати їхню пильність. Мовляв, ніхто насправді не збирається нічого змінювати у документі – лише відтягують час. Як свідчення цього – склад робочої групи, яка має до четверга опрацювати зміни до кодексу. Люди, які начебто представляють інтереси підприємців, насправді не мають стосунку до тих, хто мерзне у наметах на Майдані.

«Я їду сьогодні в Астану і вірю, що за дві доби люди, які несуть нині відповідальність за цей документ, свою справу виконають, – заявив Віктор Янукович. – Я поділяю стурбованість людей тим, що в цьому проекті суттєво обмежені права підприємців, непомірно посилена роль податкової адміністрації. Я категорично проти таких підходів і, користуючись правом вето, повертаю Податковий кодекс до Верховної Ради. Я вимагаю від депутатів глибокої та прискореної роботи над Податковим кодексом. Крім того, я вимагаю від уряду провести реформу податкової служби з метою забезпечення прозорої роботи, недопущення адміністративного свавілля та зловживань. Знаю, що за останні роки в суспільстві посіяна недовіра до влади. Корупція, бюрократизм, політичний егоїзм та пустопорожня демагогія створили величезну прірву між владою та суспільством. Подолати цю прірву ми можемо лише разом, підтримуючи постійний діалог, повертаючи довіру і надію у наше суспільство».

Утім, такі "медові речі” Гаранта на підприємців не подіяли. Повернення документа у Раду – зовсім не те, що вони вимагали. Тим більше, що Віктор Янукович і словом не натякнув на покарання Азарова чи Тігіпка, "крові” яких вимагають протестувальники.

«Ми не сприймаємо іншої позиції, окрім тієї, що цей Податковий кодекс треба знімати з розгляду і починати роботу з нуля. На часткові правки до розділу про спрощену систему оподаткування чи про адміністрування податків не можемо погодитися. Щодо робочої групи, яка працюватиме над змінами до Податкового кодексу, то вона – нелегітимна. Там нема людей, які представляють інтереси Майдану. Якщо триватиме робота над цим кодексом, триватимуть і протести», – каже голова Асамблеї громадських організацій представників малого та середнього бізнесу України Ігор Гурняк.

«Це ніяке не вето – це повернення Податкового кодексу на доопрацювання у Верховну Раду. Це не перемога малого бізнесу, а хитрий хід влади. Тепер вони говоритимуть, що ми йдемо вам на поступки, а ви не хочете вести з нами переговори, – каже голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський. – Щодо створення робочої групи, то її створила сама влада і ніякі там не представники від протестувальників. Ми готуємо черговий Майдан на четвер. Пікетуватимемо Верховну Раду і Банкову. Наші вимоги сталі – вето Податкового кодексу, притягнення до відповідальності розробників та розпуск парламенту. Попри похолодання, розраховуємо, що у Києві зберуться 80-100 тисяч підприємців. Пояснюємо людям, що це може бути наша остання барикада».

Навчені минулим досвідом, координатори акцій протесту не організовуватимуть колон з автобусами, адже їх знову не випустить ДАІ. Крім того, кажуть, що ті перевізники, які надавали послуги пікетувальникам, уже зіткнулися з проблемами. Людям погрожували відкликанням ліцензій. Цього разу люди добиратимуться на Майдан власним транспортом, найматимуть легкові автомобілі та їхатимуть поїздами. Відбити бажання протестувати можуть хіба що «профілактичні бесіди», які податківці проводять з підприємцями по різних містах України. Для того, щоб їхні аргументи були переконливішими, податківці відразу проводять перевірки... За словами Андрія Корчинського, координатори знають про такі «ходіння податківців у народ», тому наразі створюють групи оперативного реагування, до яких входять юристи та інші люди, які знають, як можна протистояти тиску. Прогнозують, що підприємцям, які беруть участь у протестах, потрібен буде захист і після закінчення акцій. Тож такі мобільні групи, які надаватимуть допомогу підприємцям, будуть у кожному обласному центрі.
 
Джерело інформації - газета "Високий Замок"
Категорія: Політика | Переглядів: 607 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]