[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Листопад » 18 » Парламент ухвалив Податковий кодекс
23:12
Парламент ухвалив Податковий кодекс
Парламент сьогодні, 18 листопада 2010 року, ухвалив проект Податкового кодексу в другому читанні. За відповідне рішення проголосувало 269 народних обранців, - повідомляє «Економічна правда».

Як відомо, депутати приймали кожну статтю документу два дні – у вівторок і четвер. В середу над ним парламентарії працювали в профільному комітеті Ради.

Під час прийняття в сесійній залі було розглянуто більше 4 тис. поправок і пропозицій. Переважну частину з них було відхилено парламентською більшістю.

В новому варіанті Податкового кодексу депутати передбачили нові види перевірок для податківців та надали їм можливість застосовувати адміністративний арешт майна підприємців у разі невиконання ними своїх обов’язків.

Окрім цього, парламент проголосував за зниження податку на прибуток з 25% до 16%. Також депутати залишили в новому проекті оподаткування депозитів фізичних осіб, яке має бути впроваджене в 2015 році, і податок на нерухоме майно.

Серед іншого, Рада підвищила акцизний збір на моторні бензини та дизпаливо, зберегла ставки акцизу на спирт, алкогольні напої й сигарети, і ввела акциз на скраплений газ.
 
При цьому найбільшого резонансу викликало затвердження депутатами нової спрощеної системи оподаткування. Відповідне питання обговорювалось близько години.

Утім, багато питань документу ще вимагають доопрацювання, зазначили в парламенті представники усіх депутатських фракцій у своїх заключних промовах.
 
Джерело інформації - ZIK
Категорія: Політика | Переглядів: 589 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]