[Калуський інформаційний портал ]
Головна » Кримінал
В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову Завійської сільської ради Калуського району, котрий вимагав та отримав 19 тисяч гривень хабара від місцевого жителя за сприяння у виділенні йому земельної ділянки.

Як повідомили у ДЗГ УМВС України в Івано-Франківській області, хабарника затримано. Прокуратура області порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.
 
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 669 | Дата: 21.04.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Поблизу села Добровляни, при переході повітряної лінії електропередач 10 кВ через річку Лімницю, зловмисники зрізали труби, до яких кріпилися опори електролінії, та викрали їх. Забиті у землю на 5-метрову глибину, труби дозволяли міцно стояти лінії за будь-якої погоди. Зараз у випадку сильних поривів поперечного вітру послаблення кріплення опор може призвести до падіння ділянки електролінії та, відповідно, знеструмлення одразу кількох великих сільських населених пунктів.

Це не перший випадок у мережах ВАТ «Прикарпаттяобленерго», коли злодії не задумуються над наслідками своїх вчинків. Викрадаючи частини електрообладнання, крадії ставлять під загрозу не лише надійність електропостачання, але й власне життя та безпеку інших осіб.
 
«Зрозуміло, що труби були викрадені для здачі у пункті прийому чорного металобрухту (близько 200 кг), - пояснює директор філії «Калуський Р ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 729 | Дата: 20.04.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Літак Ту-154, що летів з Варшави до Смоленська, впав у суботу, 10 квітня 2010 року під час посадки в 300-400 метрах від злітно-посадкової смуги військового аеродрому «Північний» у Смоленській області.
 
Літак президента заходив на посадку в умовах сильного туману. На його борту знаходилися, за попередніми даними 132 чоловік. За даними МНС, загинули 87 осіб, а за іншими відомостями - ніхто не вижив.

Як повідомив журналістам прес-секретар МЗС Польщі Пьотр Пашковський, на борту літака перебував президент Польщі Лех Качиньський. Він разом з офіційною польською делегацією летів в Катинь для участі в меморіальних заходах.

Як пише агентство "РІА Новини", у літаку, що розбився перебували також дружина глави Польщі Марія Качинська, останній президент Польщі у вигнанні Ришрад Качоровський, г ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 886 | Дата: 10.04.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

В рамках проведення регіональної програми „Карпатська зима” працівниками відділу податкової міліції Калуської ОДПІ на території обслуговування (Калуський, Долинський, Рогатинський, Рожнятівський райони) проведено 74 спільних з іншими контролюючими органами перевірки юридичних і фізичних осіб, які спеціалізуються з надання послуг під час зимового курортного сезону.
 
За цей період викрито 9 злочинів у сфері оподаткування, загальна сума несплачених податків по яких перевищує 5,8 млн. грн., вилучено з незаконного обігу товарно-матеріальних цінностей на суму понад 359,556 тис. грн. Також, виявлено 27 фактів використання суб’єктами господарювання найманих працівників (36 осіб) без належного оформлення трудових відносин.
 
Зібрані матеріали направлені до відповідних (О)ДПІ для притягнення винних до адміністративної відповідальності, або передачі ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 752 | Дата: 25.03.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У березні 2010 року за матеріалами оперативних працівників відділу податкової міліції Калуської об’єднаної Державної податкової інспекції порушено кримінальні справи стосовно службових осіб двох підприємств, які здійснюють господарську діяльність на території Долинського району.
 
Вказані посадовці, зловживаючи своїм службовим становищем та використовуючи його всупереч інтересам служби, умисно, знаючи, що в них є податкова заборгованість і вони мають реальну можливість її погасити, кошти, які поступали на рахунки підприємств в порушення вимог Закону України „Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” скерували в інтересах підприємств, а не на погашення боргу перед державою.
 
В результаті таких злочинних дій службовців до бюджету не поступило більше 600 тис. грн. 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 835 | Дата: 22.03.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

В результаті проведених в лютому 2010 року працівниками відділу податкової міліції Калуської ОДПІ заходів, направлених на виявлення фактів незаконного переміщення, транспортування, зберігання з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів виявлено, що жителька одного з сіл Долинського району незаконно виготовляє та реалізовує фальсифіковані алкогольні напої.
 
Після проведення на підставі постанови суду огляду помешкання та іншого житловолодіння даної особи виявлено прозору рідину із запахом, характерним для спиртосуміші, а також засоби для розливу та закорковування рідини в пляшки. Проведеною в подальшому експертизою встановлено, що вилучені водно-спиртові та спиртовмісні суміші, виготовлені із недоброякісної сировини, концентрації сивушних масел, альдегідів та частка метилового спирту перевищують допустиму концентрацію, і ці суміші при їх вживанні становлять загрозу для життя і здоро ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 812 | Дата: 18.03.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Міліція зараз з’ясовує, як довго тривали вояжі двох молодих мешканців Чернівецької області селами нашого району, внаслідок яких постраждали місцеві жителі. Йдеться про самотніх жінок похилого віку. Саме осіб цієї категорії, як вже встановлено, кривдили зловмисники.
 
Як з’ясувалося, 28-ий та 31-ий буковинці на початку лютого, представившись священиками, запропонували 87-річній жительці одного з сіл Калущини придбати у них релігійну атрибутику. Коли бабуся винесла з іншої кімнати гроші за буцімто рідкісні і "дуже помічні” образочки та хрестики, молодики вихопили з рук старенької 300 гривень і миттю зникли з помешкання. Зрозуміло, що про цю подію міліції стало відомо не відразу, а лише коли пенсіонерка поділилася своєю бідою з сусідами, тож і затримати зловмисників оперативно виявилося неможливим.
 
За деякий час ситуація з "продажем образочк ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 636 | Дата: 11.03.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У місті крадуть мобілки…
 
Калуські правоохоронці розкрили пограбування, скоєне тиждень тому. Зловмисник у вечірній час відкрито заволодів мобільним телефоном перехожого. За підозрою у вчиненні грабежу затримано 26-річного калушанина. Перевіряється його причетність до інших кримінальних злочинів.

…а в селі — кролів.
 
 Нещодавно працівники Калуського РВ УМВС затримали чоловіків віком 32 і 33 років. Правоохоронці вважають, що вони причетні до двох крадіжок: на початку лютого в одному із сіл Калуського району із селянського господарства викрали шість кролів, а в іншого господаря зникли інструменти. Вирішується питання про обрання для чоловіків міри запобіжного заходу.
 
А хуліган — не юний… ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 800 | Дата: 20.02.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Сильні морози, а в окремих районах та місті на 25 січня температура повітря опустилася до позначки мінус 27-28, стали причиною першої в цьому році смерті від переохолодження на Калущині.

Як проінформував начальник управління з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення Іван Дембич, за минулі вихідні, 23-24 січня, від переохолодження помер мешканець села Тужилів Калуського району, якого знайшли вже без ознак життя на залізничній колії в селі Голинь. Ще трьох людей (мешканців сіл Голинь та Довжка й міста Калуша) з переохолодженням верхніх та нижніх кінцівок направлено на лікування в Калуську ЦРЛ.

Також Іван Дембич наголосив на тому, що працівники міліції, міської варти, КП «ЖЕО» в ці дні, відповідно до розпорядження міського голови від 29.12.2009 року «Про створення міського оперативного штабу для надання невідкладної допомоги в осінньо-зимовий період», оглядають підвали, горища міських багатоповерхівок, а ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 838 | Дата: 25.01.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

10-го грудня о 16-ій го­дині на одному із приватних обійсть у селі Кудлатівка го­рі­ла літня кухня. Вогонь знищив речі домашньо­го вжитку та пошкодив стіни приміщення. На місці пожежі без ознак життя було виявлено тіло загиблого 77-літнього власника оселі. А причиною виникнення пожежі стало необережне поводження з вогнем з боку самого загиблого.

13 грудня пожежа трапилася в одній з осель села Грабівка. Вогнем було повністю знищено житловий будинок. Причина пожежі встановлюється.

14 грудня пожежа виникла на одному з обійсть села Негівці. На місці по­жежі було виявлено обгоріле тіло невстановленої особи. Вогнем було знищено покрівлю та покриття будинку, вікна, двері, речі домашнього вжитку та пошкод­жено стіни помешкання. Причина виникнен­ня пожежі — перекал опа­лю­вальної печі.
Того ж дня в селі Кропивник Калус ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 738 | Дата: 26.12.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У ніч з 2 на 3 грудня, як повідомили в ГУ МНС Калуського району, в с. Старий Угринів згоріла двоповерхова новобудова з цокольним поверхом.
 
Причина пожежі — тривіальна — коротке замикання в електромережі. Біля будинку була невелика прибудова, в якій розміщувався котел для обігріву помешкання. Саме через нього і сталася пожежа. Вогонь знищив дерев’яні конструкції даху, перекриття верхнього поверху, вікна, двері, частково підлогу, речі домашнього вжитку, меблі, пошкоджено стіни будинку, словом все, що було нажите за роки важкої праці.
 
На щастя, у вогні не постраждали люди. Господиня вчасно прокинулася і побачила в коридорі дим. Разом з чоловіком спершу вивели на вулицю троє малих дітей-дошкільнят, потім заходилися рятувати майно. До приїзду пожежної машини гасити пожежу допомагали сусіди. Але вогонь завдав господарям чималих матеріальних з ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 832 | Дата: 06.12.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

За минулі вихідні на автошляхах Прикарпаття зареєстровано 3 дорожньо-транспортні пригоди, в яких одна людина загинула та троє отримали травми. Про це 23 листопада повідомили у Центрі зв’язків з громадськістю УМВС в Івано-Франківській області.
З початку року внаслідок ДТП загинули 68 прикарпатців; за минулий тиждень ДТП обірвали життя 5 осіб. За аналогічний період минулого року на автошляхах Івано-Франківської області загинуло 154 людини, в тому числі 6 дітей.
Категорія: Кримінал | Переглядів: 688 | Дата: 24.11.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Як повідомив старший державтоінспектор Калуського ВДАІ Ярослав Серман, листопад лише розпочався, а на автошляхах району та міста вже трапилося три дорожньо-транспортні пригоди, під час яких двоє людей загинуло та декілька було травмовано. У листопаді ж минулого року не було жодної ДТП із потерпілими.
 
До збільшення кількості аварій, за словами державтоінспектора, призводять скорочення світлового дня та погані погодні умови, зокрема дощ, сніг, туман, ну і необережність водіїв та недотримання ними правил дорожнього руху.
 
Так, 1 листопада ДТП трапилася на автошляху між Негівцями та Довгим Войниловом. Водій «Москвича», обганяючи мотоцикл, який повертав, виїхав на зустрічне узбіччя і там з цим транспортним засобом зіткнувся. У результаті аварії водій мотоцикла отримав незначні тілесні ушкодження, водій та пасажири автівки не постражд ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 884 | Дата: 13.11.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

В Івано-Франківську з 2 по 5 листопада 2009 року було проведено 8 перевірок аптек, за результатами яких застосовано штрафних (фінансових) санкцій на суму 46,5 тис. грн. Основними виявленими порушеннями є невідповідність готівки сумі коштів, зазначених у звітах реєстраторів розрахункових операцій (тобто непроведення через РРО), невчасне оприбуткування готівки та наявність необлікованого товару. Крім того, встановлено два факти перевищення роздрібної ціни на лікарські засоби.

Як повідомили у прес-службі ДПА в Івано-Франківській області, 4 мобільні групи, які створені з числа працівників податкової міліції, систематично проводять обстеження суб’єктів господарювання, що здійснюють роздрібну та оптову торгівлю фармацевтичними товарами. Такі обстеження проводять на предмет дотримання СГД граничних роздрібних цін, які застосовуються у значенні, наведеному у порядку формування цін на лікарські засоби медичного призначення, щодо яких запроваджено держ ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 733 | Дата: 10.11.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Внаслідок стихії 13-14 жовтня у селі Кропивник вітром було зруйновано лінію електропередач напругою 10 кВ, що живила близько 50 будинків у цьому населеному пункті. На заваді енергетикам, що відновлювали лінію, стали зловмисники, які у ніч з 16 на 17 жовтня викрали 1,5 кілометра електричного проводу, що знаходився на повалених опорах. Цей випадок суттєво ускладнив відновлювальні роботи.

Електропостачання у селі було повністю відновлене за резервною схемою, яка не має належного рівня надійності. Тож у разі “вибриків” погоди цілком можливі нові труднощі з постачанням електроенергії в селі Кропивник.

“Вражає цинізм та відсутність будь-якої моралі у злодіїв, — розповідає директор Калуського РЕМ Олег Тутка, — у той час, коли наш район постраждав від стихійного лиха і було порушено електропостачання майже в усіх насел ... Читати далі »

Категорія: Кримінал | Переглядів: 694 | Дата: 26.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 »