[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Квітень » 20 » В гонитві за металом на ніщо не зважають
08:52
В гонитві за металом на ніщо не зважають
Поблизу села Добровляни, при переході повітряної лінії електропередач 10 кВ через річку Лімницю, зловмисники зрізали труби, до яких кріпилися опори електролінії, та викрали їх. Забиті у землю на 5-метрову глибину, труби дозволяли міцно стояти лінії за будь-якої погоди. Зараз у випадку сильних поривів поперечного вітру послаблення кріплення опор може призвести до падіння ділянки електролінії та, відповідно, знеструмлення одразу кількох великих сільських населених пунктів.

Це не перший випадок у мережах ВАТ «Прикарпаттяобленерго», коли злодії не задумуються над наслідками своїх вчинків. Викрадаючи частини електрообладнання, крадії ставлять під загрозу не лише надійність електропостачання, але й власне життя та безпеку інших осіб.
 
«Зрозуміло, що труби були викрадені для здачі у пункті прийому чорного металобрухту (близько 200 кг), - пояснює директор філії «Калуський РЕМ» Олег Тутка. – Однак ці дії завдали нам значно більших збитків, ніж номінальна вартість металу. Вони також додали нам зайвих клопотів, відриваючи наші бригади від планових робіт з капітального ремонту електромереж». Адже зміцнення кріплення опор є нелегким технічним завданням. «Тимчасово тут будуть змонтовані 4-метрові металеві приставки, - розповідає заступник технічного директора ВАТ «Прикарпаттяобленерго» Олег Тарантюк. – Для капітального відновлення ділянки електролінії потрібне значне фінансування, яке, можливо, буде закладене в інвестиційні програми нашої компанії наступних років».

У Калуському районі це не перший випадок крадіжок з енергооб’єктів. Напередодні Великодніх свят з трансформаторних підстанцій одразу у двох селах – Голинь та Довга Калуська – було викрадено трансформаторну оливу. Причому в одному з випадків невідомі люди не просто злили мастило, а грубо пошкодили трансформатор, просвердливши в ньому отвір. Тому ремонт обладнання вимагав більше часу, у результаті чого частина населеного пункту довше залишалися без струму.

ВАТ «Прикарпаттяобленерго» звернулося до управління МВС в Івано-Франківській області з проханням організувати розслідування за цими фактами та вжити заходів до злодіїв для унеможливлення таких випадків у майбутньому.
Категорія: Кримінал | Переглядів: 730 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]