[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Жовтень » 26 » Злодії стали на заваді енергетикам
13:24
Злодії стали на заваді енергетикам

Внаслідок стихії 13-14 жовтня у селі Кропивник вітром було зруйновано лінію електропередач напругою 10 кВ, що живила близько 50 будинків у цьому населеному пункті. На заваді енергетикам, що відновлювали лінію, стали зловмисники, які у ніч з 16 на 17 жовтня викрали 1,5 кілометра електричного проводу, що знаходився на повалених опорах. Цей випадок суттєво ускладнив відновлювальні роботи.

Електропостачання у селі було повністю відновлене за резервною схемою, яка не має належного рівня надійності. Тож у разі “вибриків” погоди цілком можливі нові труднощі з постачанням електроенергії в селі Кропивник.

“Вражає цинізм та відсутність будь-якої моралі у злодіїв, — розповідає директор Калуського РЕМ Олег Тутка, — у той час, коли наш район постраждав від стихійного лиха і було порушено електропостачання майже в усіх населених пунктах Калущини, вони наважилися на цей безпринципний злочин. Замість того, щоб посприяти якнайшвидшому відновленню постачання світла, вони утруднили роботу енергетиків. Я вже не говорю про матеріальні збитки, адже для того, щоб купити вкрадений провід і відновити лінію, потрібно більше 10 тисяч гривень. Як на мене, це не просто крадіжка, це справжнє мародерство”. Такі випадки крадіжок непоодинокі. У Старому Угринові також було викрадено близько 500 метрів проводу. Село наразі перебуває на резервному живленні.

Ці інциденти стали предметом звернення енергетиків у правоохоронні органи. Керівництво ВАТ “Прикарпаттяобленерго” сподівається, що виявлення та покарання усіх винуватців попередить вчинення таких протиправних антисоціальних дій у майбутньому. Адже, дбаючи про власну наживу, зловмисники шкодять, перш за все, своїм односельчанам.
 
Джерело інформації - газета "Вісті Калущини"
Категорія: Кримінал | Переглядів: 695 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]