[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Серпень » 18

У світі триває тиждень грудного вигодовування. Його проводять для того, аби роз’яснити матерям наскільки важливо вигодовувати малюків грудним молоком. Адже все більше жінок віддають перевагу власній зовнішності та переходять на штучне годування малюка, чим загрожують не лише здоров’ю, а й психічному розвитку дитини.

Окрім життєво важливих елементів у молоці матері, важливий сам процес годівлі та контакту матері й дитини, переконана психолог Наталя Мухітдінова.

— З фізіологічних міркувань материнське молоко незамінне – воно забезпечує беззахисний організм необхідними мікроелементами. Крім того, через молоко у дитини стабілізується температура тіла, серцебиття та дихання. В основному ці процеси переходять від самої мами, тож почувати вона себе повинна як можна спокійніше та комфортніше.

Під час годування дитина відчуває себе у безпеці, а це базовий стан, який зумовлює подальший розвиток особ ... Читати далі »

Категорія: Медицина | Переглядів: 838 | Дата: 18.08.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У Калуші за минулий місяць ціна на цукор зросла на 25%. Солодке життя дорожчає. Нині пора консервації. Саме через неї з року в рік і зростає в ціні цукор. У багатьох господинь на консервації за літо розходиться мішок цукру. Ціни на нього злетіли вгору як на базарі, так і в крамницях. На базарі, наприклад, із 12 серпня кілограм коштує 6,2 гривні, тобто порівняно з минулим тижнем подорожчав на 20 копійок, мішок — 310 гривень.

Якщо взяти до уваги моніторинг цін на продукти, який щотижня проводить управління економіки міста, то протягом минулого місяця ціна на цукор у Калуші зросла на 25% або приблизно на 1,2 гривні. Якщо 1 липня мінімальна ціна на цукор становила 4,8 грн., а максимальна — 5,47 грн., то 6 серпня мінімальна піднялася до 6 грн., максимальна — до 6,24 грн. Проте у деяких крамницях вона сягнула і 7 гривень за кілограм.

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко під час однієї із своїх робочих поїздок по країні на ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 855 | Дата: 18.08.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)