[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Серпень » 08
Національний банк України продовжив мораторій на задоволення вимог кредиторів “Укрпромбанку” (до 21 січня 2010 року), банку «Надра» (до 10 лютого 2010 року), «Національний кредит» до (18 грудня 2009 року), а також “Західінкомбанку” до (12 лютого 2010 року). Про це йдеться у повідомленні НБУ, розміщеному на офіційному сайті банку.

Відповідно до “Закону про банки та банківську діяльність”, Нацбанк має право ввести такий мораторій у банки, яким призначили тимчасову адміністрацію, але не більше, аніж на шість місяців. Можливість продовження мораторію закон не передбачав. Але півроку минуло, а ситуація у банках не покращилася. Тож в НБУ вирішили, що якщо дозволити людям забирати зараз свої кревні, фінустанови “впадуть”. Отже, грошей людям віддавати не можна.

Аби чергова заборона виглядала законно, наприкінці липня тихенько прийняли закон про особливості здійснення заходів з фінансового оздоровлення банків. Саме цей документ дозволя ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 693 | Дата: 08.08.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

У департаменті ДАІ МВС України підбили підсумки операції “Автобус-2009”, яка тривала з початку літа. Ці підсумки невтішні: кожен дев’ятий автобус, з’ясували даішники, щомиті міг стати “труною на колесах”.

Під час операції, розповіли у департаменті зв’язків із громадськістю МВС, даішники перевірили 112 тисяч пасажирських автобусів та маршруток. У кожному дев’ятому випущеному в рейс автобусі вони знайшли настільки серйозні технічні несправності, що будь-якої миті вони могли спричинити аварію. Вісім тисяч з цих автобусів під час перевірки перевозили дитячі групи.

Під час проведення операції “Автобус-2009” даішники зафіксували 45 300 порушень правил дорожнього руху водіями пасажирських автобусів і маршруток. Упродовж місяця перевізники 6 тисяч разів перевищували швидкість! 246 зупинених співробітниками ДАІ водіїв пасажирських автобусів перевозили пасажирів… напідпитку.

Категорія: Кримінал | Переглядів: 780 | Дата: 08.08.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)