[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Серпень » 18 » У вигодовуванні материнським молоком емоційний контакт є найважливішим
19:06
У вигодовуванні материнським молоком емоційний контакт є найважливішим

У світі триває тиждень грудного вигодовування. Його проводять для того, аби роз’яснити матерям наскільки важливо вигодовувати малюків грудним молоком. Адже все більше жінок віддають перевагу власній зовнішності та переходять на штучне годування малюка, чим загрожують не лише здоров’ю, а й психічному розвитку дитини.

Окрім життєво важливих елементів у молоці матері, важливий сам процес годівлі та контакту матері й дитини, переконана психолог Наталя Мухітдінова.

— З фізіологічних міркувань материнське молоко незамінне – воно забезпечує беззахисний організм необхідними мікроелементами. Крім того, через молоко у дитини стабілізується температура тіла, серцебиття та дихання. В основному ці процеси переходять від самої мами, тож почувати вона себе повинна як можна спокійніше та комфортніше.

Під час годування дитина відчуває себе у безпеці, а це базовий стан, який зумовлює подальший розвиток особливостей психіки дитини.

Сучасні мами відмовляються від годування, бо бояться зіпсувати таким чином фігуру. Як відомо, у цей період мами повинні ретельно слідкувати за харчуванням, багато в чому собі відмовляти. Не всі на це згідні. Інший приклад — коли жінка віддає перевагу роботі, і харчування дитини займає у неї багато часу, тому вона переводить малюка на суміші.

За словами Наталі Мухітдінової, навіть якщо немає молока, важливо притискати дитину до грудей, вона повинна відчувати себе спокійно, комфортно і безпечно. Емоційний контакт – важлива умова раннього періоду життя дитини.

Якщо малюк цього не отримуватиме, відчуття самотності та покинутості супроводжуватиме його все життя, часто на підсвідомому рівні, і постійно будуть причиною багатьох проблем у подальшому житті.
Категорія: Медицина | Переглядів: 839 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]