[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Серпень » 26
Річка Сівка протікає саме через центральну частину Калуша. Проте, ніякої радості калушанам останнім часом не приносить. Навіть, навпаки, вона уже давно стала місцем для зливання побутових відходів та смітником для молоді, що вечорами гуляє у центрі.

Колись річка була більш повноводною. Тепер потік води зменшився і став недостатнім для вимивання стоків. Це все і стало причиною перетворення річки на маленьке екологічне лихо: по мостах через неї практично неможливо пройти, не закривши носа; дно покрилося неприємним намулом, а вода набула мутного темного забарвлення. Контролем води у Сівці колись займалася санітарна лабораторія "Карпатнафтохіму", але з закриттям більшості підприємств, що входили до колишнього хімічного концерну, про річку забули.

На проблему Сівки звернула увагу молодіжна громадська організація "Молодий рух". Ось уже третій рік молоді рухівці привертають увагу громадськості на проблеми річок. ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 774 | Дата: 26.08.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Свята в Калуші та районі пройшли урочисто, весело, спокійно. Та, на жаль, ложкою дьогтю став трагічний випадок, який трапився в місті вже у ніч на 25 серпня.
 
За словами начальника сектору карного розшуку Калуського міськвідділу міліції Олега Магаля, о 4.30 ранку із приймального покою центральної районної лікарні надійшло повідомлення про те, що сюди із вогнепальним пораненням доставлений 19-річний калушанин, житель вул. Коновальця. Як з’ясувалося у процесі оперативно-пошукових робіт, поранення стало результатом конфлікту між двома чоловіками, які відпочивали в «Аврорі». Ймовірною його причиною була дівчина. Під час з’ясування стосунків один застосував зброю, інший — отримав поранення в пахову артерію. Врятувати життя потерпілого, на жаль, лікарям не вдалося.

Наразі за даним фактом порушена кримінальна справа за ст. 115 ч. 1 (вбивство) Кримінального кодексу ... Читати далі »

Категорія: Кримінал | Переглядів: 881 | Дата: 26.08.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)