[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Червень » 10
Для ЗАТ "ЛУКОР" та ТОВ "Кар-патнафтохім" новий рік розпочався реорганізацією структурних підрозділів, яка триває до сьогодні. Керівництво підприємств переконує: створення нової структури — вагомий крок у діяльності основних виробництв. Деякі ж працівники запевняють, що процес реорганізації супроводжується поетапною "чисткою" рядів, у результаті якої люди залишаються без роботи. Ті ж, хто не хоче здаватися, потерпають від психологічного тиску та змушені звертатися до суду. Щоправда, таких відчайдухів — усього двоє.

Днями до "Вікон" звернувся один із робітників ЗАТ "ЛУКОР", мешканець Калуського району Богдан Шавранський. За його словами, уже кілька місяців керівництво підприємства, на якому він більше 30 років пропрацював електрослюсарем КВПіА по обслуговуванню цехів поліхлорвінілової смоли та хлорвінілу, намагається його звільнити, порушуючи при цьому чинне законодавство.

— Я працю ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 1162 | Дата: 10.06.2009 | Рейтинг: 4.0/1 | Коментарі (0)

За даними лабораторії Інституту епідеміології й інфекційних захворювань ім.Громошевського, у хворого українця, що прилетів у Київ з США, був виявлений грип групи A/H1N1 (свинячий грип). Про це повідомив головний державний санітарний лікар України Олександр Біловол на прес-конференції у вівторок.

За словами Біловола, українська лабораторія на 99% упевнена, що це грип саме групи A/H1N1, однак в Україні не можна точно встановити, чи є цей різновид вірусу саме вірусом “свинячого грипу”.

Як повідомив головний санітарний лікар, взяті в хворого матеріали були надіслані для дослідження в Лондон (у світі на сьогодні є 4 лабораторії, які можуть точно ідентифікувати “свинячий грип” — у Мельбурні, Лондоні, Атланті і Токіо).

За словами Біловола, результати лабораторних досліджень з Лондона очікуються через 2-3 тижні.

Нагадаємо, 24-річний чоловік прибув в аеропорт “Бориспіль” (Київ) ... Читати далі »

Категорія: Медицина | Переглядів: 1262 | Дата: 10.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Міністерство освіти і науки України розробило і затвердило зміни до програми з історії України та всесвітньої історії для учнів 5-12 класів.

Зміни спрямовані на подолання розриву між змістом підручника та найновішими напрацюваннями вітчизняної історіографії. Особливо це стосується історії найближчого до нас ХХ століття, яка протягом тривалого часу містила найбільше так званих "білих плям". Сьогодні, завдяки відкриттю раніше недоступних фондів архівів, інтенсифікації досліджень, зокрема через залучення до роботи нової генерації істориків, встановлено багато невідомих досі фактів та подій.

Значно ширше в новій шкільній програмі відображені історія становлення та розвитку українського визвольного руху, боротьба з ним тоталітарних режимів. Діти докладніше знатимуть про злочин геноциду проти нашого народу - Голодомор 1932-1933 років, масові репресії комуністичної влади 20-50-х років минулого століття, боротьбу Організа ... Читати далі »

Категорія: Освіта | Переглядів: 967 | Дата: 10.06.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)