[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Червень » 07
Як повідомив старший державтоінспектор Калуського ВДАІ Ярослав Серман, реєстрація мопедів (скутерів) із об’ємом двигуна до 50 куб. см у нашій області запроваджена відповідно до розпорядження голови ОДА Миколи Палійчука з 1 жовтня 2008 року.
 
Таке нововведення не суперечить Правилам дорожнього руху, оскільки у цьому документі зазначається, що реєстрація вищезгаданих транспортних засобів може здійснюватися за рішенням місцевих органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування (пункт 30.2). Загалом до таких заходів керівництво області вдалося у зв’язку зі збільшенням кількості дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв мопедів та з метою впорядкування руху цієї категорії транспортних засобів на дорогах і вулицях населених пунктів, проведення відповідної профілактичної роботи з власниками мопедів вітчизняного та іноземного виробництва, забезпечення обліку цих транспортних засобів. ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 985 | Дата: 07.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

На 50-й день після Великодня, свята воскресіння Христового, — весь християнський світ відзначає Трійцю (П'ятидесятницю) — одне з провідних свят церковного календаря. У християнстві свято П'ятидесятниці сформувалось у IV ст., після прийняття церквою догмата про трійцю — існування єдиного Бога у трьох іпостасях. «Ідіть, научайте всі народи, хрестячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Духа Святого» (Матвія, 28, 19) — так наставляв своїх учнів Христос невдовзі після свого воскресіння. І, згідно з Біблією, у день єврейського свята Шавуот — П'ятидесятниці зійшов на апостолів з неба дух святий і пішли вони між народи, «говорячи іншими мовами, як дух їм провіщав» (Діяння, 2, 1 — 4).

Святкування Трійці у європейських народів ввібрало обряди кінця весни — початку літа, які побутували у них раніше. Ці свята рослинності, засновані на вірі в магічну силу зела та квітів, дуже любила молодь. Їх відзначали з піснями, танцями, розвагами. Це викликало осуд ... Читати далі »

Категорія: Культура | Переглядів: 1612 | Дата: 07.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)