[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Червень » 05

1 червня з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, святкову програму для дітей Калуського району підготувала Калуська районна організація ВО «Батьківщина» (голова Ольга Сікора) та депутати райради з фракції БЮТ. Захід проходив у центрі міста, на пл. Героїв, тож глядачами і учасниками дійства могли стати усі бажаючі.

Загалом у святкуванні Дня захисту дітей взяли участь кілька сотень наймолодших жителів як міста, так і сіл району. До Калуша приїхали діти з Войнилова, Пійла, Довгої Калуської, Голиня, Перекосів, Новиці, Довгого Войнилова, Завою, Підмихайля, Мостища.

Глядачів своїми виступами розважали дитячі творчі колективи ПК «Мінерал». Усі бажаючі мали можливість взяти участь у конкурсах і виграти цікаві та корисні призи. Зокрема команди сіл і ЗОШ №3 змагалися у пісенному конкурсі, не бракувало бажаючих показати свої вміння й у танці. Для хлопчиків влаштували змагання силачів, а для усіх, хто вміє співати, — ка ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 772 | Дата: 05.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Міжнародна правозахисна організація Transparency International оприлюднила черговий звіт щодо рівня корупції у світі «Барометр глобальної корупції – 2009», в якому Україна посіла останню сходинку серед «нових незалежних країн».

Дослідження, що презентує громадську думку щодо корупції, проводилося у 69 країнах з жовтня 2008 року до лютого 2009 року. В його рамках було опитано 73 тисячі 132 людини. Оцінки виставлялися за 5-бальною шкалою, де 1 бал – «найнижчий рівень», а 5 – «найвищий».
 
Рівень корупції в Україні оцінили у 4,3 бали – це найбільший, тобто найгірший бал серед «нових незалежних країн» і всіх інших країн взагалі. Найближче до України за рівнем корупції опинилися Боснія та Герцеговина – 4,2 бали, Хорватія – 4,1, Камерун, Болгарія та Румунія - 4 бали. В Україні найбільш корумпованими назвали державні установи – 28%, парламент – 25%, ... Читати далі »
Категорія: Статистика | Переглядів: 964 | Дата: 05.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)