[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Червень » 10 » За новою програмою історію України вивчатимуть школярі з вересня
11:28
За новою програмою історію України вивчатимуть школярі з вересня

Міністерство освіти і науки України розробило і затвердило зміни до програми з історії України та всесвітньої історії для учнів 5-12 класів.

Зміни спрямовані на подолання розриву між змістом підручника та найновішими напрацюваннями вітчизняної історіографії. Особливо це стосується історії найближчого до нас ХХ століття, яка протягом тривалого часу містила найбільше так званих "білих плям". Сьогодні, завдяки відкриттю раніше недоступних фондів архівів, інтенсифікації досліджень, зокрема через залучення до роботи нової генерації істориків, встановлено багато невідомих досі фактів та подій.

Значно ширше в новій шкільній програмі відображені історія становлення та розвитку українського визвольного руху, боротьба з ним тоталітарних режимів. Діти докладніше знатимуть про злочин геноциду проти нашого народу - Голодомор 1932-1933 років, масові репресії комуністичної влади 20-50-х років минулого століття, боротьбу Організації українських націоналістів та Української повстанської армії, протистояння дисидентського руху з тоталітарним режимом. Відтак, відновлення незалежності 24 серпня 1991 року стає зрозумілим як закономірний результат багатовікової боротьби українців за свободу. Нова програма допоможе учням чіткіше розібратися у подіях минулого, й можливо, краще зрозуміти проблеми українського сьогодення, повідомляє прес-служба МОН.

Категорія: Освіта | Переглядів: 966 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]