[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Червень » 10 » Українська лабораторія впевнена на 99%, що свинячий грип в Україні
13:06
Українська лабораторія впевнена на 99%, що свинячий грип в Україні

За даними лабораторії Інституту епідеміології й інфекційних захворювань ім.Громошевського, у хворого українця, що прилетів у Київ з США, був виявлений грип групи A/H1N1 (свинячий грип). Про це повідомив головний державний санітарний лікар України Олександр Біловол на прес-конференції у вівторок.

За словами Біловола, українська лабораторія на 99% упевнена, що це грип саме групи A/H1N1, однак в Україні не можна точно встановити, чи є цей різновид вірусу саме вірусом “свинячого грипу”.

Як повідомив головний санітарний лікар, взяті в хворого матеріали були надіслані для дослідження в Лондон (у світі на сьогодні є 4 лабораторії, які можуть точно ідентифікувати “свинячий грип” — у Мельбурні, Лондоні, Атланті і Токіо).

За словами Біловола, результати лабораторних досліджень з Лондона очікуються через 2-3 тижні.

Нагадаємо, 24-річний чоловік прибув в аеропорт “Бориспіль” (Київ) з Парижа в 12.00 у п’ятницю, 29 травня. До цього він проживав у Детройті (США), працював продавцем в овочевому магазині, залишаючись громадянином України (уродженець Чернівців).

У “Борисполі” українця зустрів друг, що за професією є медиком. Разом вони відправилися погуляти по Києву. Однак прибулий з Парижа українець відчув себе погано, після чого звернувся в лікарню. Він був госпіталізований у Київську міську клінічну лікарню номер 9.

Головний санлікар повідомив, що українські медики обстежили всіх тих, хто контактував з хворим. Це, зокрема, 8 митників, 19 прикордонників і 73 членів їхніх родин. Крім того, був також обстежений таксист, що підвозив захворілого з другом і члени його родини. Українські медики виявили всіх пасажирів, що летіли в літаку разом з хворим. За словами Біловола, більшість з них — громадяни США. Українська сторона передала ці дані посольству США в Києві.

Лікар-інфекціоніст київської лікарні, у якій проходить лікування хворий, Світлана Паламарчук повідомила, що стан хворого стабілізувався. Медики характеризують його, як важкий, але з динамікою до видужання.
 
Джерело інформації - газета "Українська правда"
Категорія: Медицина | Переглядів: 1262 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]