[Калуський інформаційний портал ]
Головна » Кримінал
Президент Віктор Ющенко, повідомила його прес-служба, надіслав листи Генеральному прокурору Олександру Медведьку та голові СБУ Валентину Наливайченку з вимогою - у десятиденний термін встановити та доповісти йому обставини загибелі 17-річного Івана Венгриновського з села Товмачика Коломийського району Івано-Франківської області. Той загинув на початку жовтня.

Особистий контроль за розслідуванням цієї справи Віктор Ющенко пояснює тим, що до фатального пострілу “може бути причетний працівник міліції”, йдеться у листі.

Тим часом правоохоронці затримали винного у ненавмисному вбивстві. Міліціонери з’ясували, що трагедія сталася під час браконьєрського полювання, в якому взяв участь і співробітник Коломийського райвідділу міліції (після трагедії його звільнили з міліції). Саме правоохоронець вистрелив із гладкоствольної однозарядної мисливської рушниці у невидиму ціль і влучив у юнака, який ховався за деревом.

Наразі, р ... Читати далі »

Категорія: Кримінал | Переглядів: 787 | Дата: 19.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У березні цього року у Калуш до свого знайомого Дмитра завітав житель міста Тбілісі (Грузія) Олександр Шукакідзе. Зустрілися чоловіки у Києві, де обоє заробляли на хліб насущний. Гостя Дмитро познайомив зі своєю подругою Людмилою, яка працювала оператором на автозаправній станції «WOG», що на вул. Богдана Хмельницького, 78. До Людмили вони заходили в гості не лише додому, а й на роботу. Пили пиво, каву.
 
Під час одного з візитів молодиків жінка сказала, що поговорить з ними біля запасних дверей з іншого боку будівлі. Олександр ще тоді зауважив, що зовні у дверях не було дверної ручки, а з внутрішнього боку вони лише ручкою і відчинялися. Цю деталь він запам’ятав. Як з’ясувалося пізніше, приглядався і до іншого: де розміщені камери спостереження, скільки автомобілів заправляється, прикидав, скільки грошей може бути в касі. У голові в молодика вже тоді зародився план пограбування заправної станці ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 914 | Дата: 04.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Бути у цивільному правоохоронцю не завжди безпечно. У цьому мав можливість пересвідчитися начальник сектору карного розшуку Калуського міськвідділу міліції Олег Магаль, якому мало не перепало на горіхи у Войнилові під час святкування Дня району.

Коли звечоріло, публіка, яка приїхала на святкові дійства з довколишніх сіл та Калуша, вже встигла легенько підняти настрій. Проте декому, очевидно, бракувало драйву. Особливо свербіли руки у трьох калуських молодиків. В якийсь момент вони доволі грубо декілька разів навмисно штовхнули незнайомого хлопця, який на святі був із дівчиною. При цьому очікували на реакцію з його боку, а відтак і зачіпки «поговорити» по-чоловічому. Це побачив правоохоронець, який був у цивільному. Він зробив хлопцям зауваження. Оскільки поряд стояло декілька чоловіків у формі, вони нібито досить мирно зреагували на ці слова. Та варто було головному оперативнику відійти трохи далі, як він помітив цю трійц ... Читати далі »

Категорія: Кримінал | Переглядів: 1531 | Дата: 29.09.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Трагічний випадок трапився у ніч з 19 на 20 вересня у селі Копанки. За словами головного оперативника міськвідділу міліції Олега Магаля, винуватцем цієї події став 38-річний житель цього села Микола К. Чолов’яга, який зловживав спиртним і вів напівбродячий спосіб життя, так доклався кулаками та ногами до рідної неньки, що позбавив її життя.

58-річна мати теж не була байдужа до «зеленого змія». Тож того вечора вони спочатку разом остограмилися, а потім, за словами винуватця, мати почала виганяти його з дому, не хотіла, щоб він ночував. Це Миколі настільки не сподобалося, що він розпустив руки. І на цей раз дуже круто. Адже скарги від 58-річної матері про синові побиття не раз надходили до дільничного інспектора. Одного разу Миколу за чергову порцію стусанів, якими він нагородив матір, навіть заарештували на 15 діб. Та це, як бачимо, не допомогло. І врешті-решт завершилося трагічно.

Опісля скоєного копан ... Читати далі »

Категорія: Кримінал | Переглядів: 937 | Дата: 28.09.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Двох прикарпатських призовників-"симулянтів", які свідомо ухилялись від строкової служби в армії, затримали та засудили. Як повідомив офіцер Західного інформаційного центру Міноборони Тарас Грень, один із юнаків, мешканець Рожнятова, уникав військової служби майже рік. Інший, калушанин, не з’явився на відправку до частини після проходження медичної комісії та отримання повістки під час минулої призовної кампанії навесні.
 
Після затримання горе-призовників всі необхідні документи були передані у військову прокуратуру західного регіону. А звідти - до судів за місцем проживання втікачів. Відтак одному з юнаків доведеться сплатити штраф у розмірі дві тисячі гривень. Іншому - провести за гратами Івано-Франківського слідчого ізолятора 3 місяці, каже Тарас Грень:

"Двох хлопців, яких було засуджено в Калуші та Рожнятові, було знайдено завдяки пошуковим зусиллям Калу ... Читати далі »

Категорія: Кримінал | Переглядів: 986 | Дата: 25.09.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Влітку цього року було порушено кримінальну справу проти неповнолітнього жителя Калуша. Приводом до неї став факт виявлення працівниками Калуського МВ УМВС. У ході проведення дослідчої перевірки було встановлено продаж неповнолітнім особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено, – марихуани.

Влітку цього року було порушено кримінальну справу проти неповнолітнього жителя Калуша. Приводом до неї став факт виявлення працівниками Калуського МВ УМВС  ознак складу злочину в діях хлопця. Оперативники знайшли достатньо даних, які вказували на ознаки злочину.  У ході проведення дослідчої перевірки було встановлено продаж неповнолітнім особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено, – марихуани (канабіс, конопля). Було порушено кримінальну справу за фактом незаконного придбання та зберігання наркотичного засобу. В ході слідства звинувачуваний повідомив, що займатися продажем наркотичного зілл ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 1524 | Дата: 18.09.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Свята в Калуші та районі пройшли урочисто, весело, спокійно. Та, на жаль, ложкою дьогтю став трагічний випадок, який трапився в місті вже у ніч на 25 серпня.
 
За словами начальника сектору карного розшуку Калуського міськвідділу міліції Олега Магаля, о 4.30 ранку із приймального покою центральної районної лікарні надійшло повідомлення про те, що сюди із вогнепальним пораненням доставлений 19-річний калушанин, житель вул. Коновальця. Як з’ясувалося у процесі оперативно-пошукових робіт, поранення стало результатом конфлікту між двома чоловіками, які відпочивали в «Аврорі». Ймовірною його причиною була дівчина. Під час з’ясування стосунків один застосував зброю, інший — отримав поранення в пахову артерію. Врятувати життя потерпілого, на жаль, лікарям не вдалося.

Наразі за даним фактом порушена кримінальна справа за ст. 115 ч. 1 (вбивство) Кримінального кодексу ... Читати далі »

Категорія: Кримінал | Переглядів: 876 | Дата: 26.08.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

Вранці у понеділок, 10 серпня, Тетяні К. потрібно було швидше приїхати на роботу. Жінка, яка на вихідні проводила у селі, до автостанції на вул. Пушкіна добралася на автобусі. Далі вирішила поїхати на таксі. На стоянці взяла авто ВАЗ- 2109, за кермом якого сидів молодий юнак.

Проте, потрапити на роботу Тетяні К. так і не вдалося. Рухаючись по вул.Богдана Хмельницького у напрямку до вул.Фабричної трапилася аварія. У районі торгового центру "Інвар", близько 6 години 40 хвилин авто врізалося у рейсовий автобус, що був припаркований на зупинці біля ВПУ №7. Низьке авто потрапило майже під автобус. Жінка навіть не встигла скрикнути — так швидко відбувалися події. У результаті водій відбувся кількома подряпинами та переляком, а також — тяганиною з працівниками міліції та Державтоінспекції. Пасажирці пощастило менше — з травмами її доставили до центральної районної лікарні. У Тетяни К. — струс мозку, численні забої та синці, ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 855 | Дата: 20.08.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Як повідомив в.о. начальника Калуського ВДАІ Любомир Гулимчук, ще одна дорожньо-транспортна пригода трапилася 16 серпня близько 23.00 у селі Голинь. Тут 30-річного голинянина на пішохідному переході збив мікроавтобус «Мерседес-Бенц» під керуванням жителя села Ціневи Рожнятівського району. Трапилося це ДТП у центрі села. За словами водія, його засліпила зустрічна машина, і він не побачив пішохідного переходу, а відповідно, і людини, яка переходила дорогу.

На щастя, у чоловіка, котрого перекинуло через мікроавтобус, лікарі виявили лише перелом нижньої щелепи та струс головного мозку.

За словами Любомира Гулимчука, за минулий і цей тиждень на автошляхах міста і району трапилося п’ять аварій з матеріальними збитками. Загалом за сім місяців, тобто по липень включно, зареєстровано 25 ДТП, під час яких постраждало десять осіб, ... Читати далі »

Категорія: Кримінал | Переглядів: 771 | Дата: 20.08.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Літо цього року видалося досить спекотним. Тож не дивно, що все більше людей прагнуть провести вільний час поблизу води. Хто не зміг або не встиг поїхати на море, той у вільну хвилину приходить до річок, озер та ставків. Проте під час відпочинку на водних об’єктах не слід забувати про безпечність. Іноді вміння плавати та правильно поводитися на воді можуть не тільки зберегти ваше життя, а й врятувати життя інших.

Іноді діти знаходяться поблизу води самі, без догляду батьків. Сумна статистика свідчить, що така легковажність часто призводить до біди.

Цього року в Україні потонуло 1120 людей, із них — 159 дітей. Дуже прикро, що в списку місць, де загинули люди, є і Калущина. Впродовж тільки одного тижня в ... Читати далі »

Категорія: Кримінал | Переглядів: 920 | Дата: 11.08.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У департаменті ДАІ МВС України підбили підсумки операції “Автобус-2009”, яка тривала з початку літа. Ці підсумки невтішні: кожен дев’ятий автобус, з’ясували даішники, щомиті міг стати “труною на колесах”.

Під час операції, розповіли у департаменті зв’язків із громадськістю МВС, даішники перевірили 112 тисяч пасажирських автобусів та маршруток. У кожному дев’ятому випущеному в рейс автобусі вони знайшли настільки серйозні технічні несправності, що будь-якої миті вони могли спричинити аварію. Вісім тисяч з цих автобусів під час перевірки перевозили дитячі групи.

Під час проведення операції “Автобус-2009” даішники зафіксували 45 300 порушень правил дорожнього руху водіями пасажирських автобусів і маршруток. Упродовж місяця перевізники 6 тисяч разів перевищували швидкість! 246 зупинених співробітниками ДАІ водіїв пасажирських автобусів перевозили пасажирів… напідпитку.

Категорія: Кримінал | Переглядів: 775 | Дата: 08.08.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Статистика нещасних випадків на воді поповнюється.  Нагадуємо, що нещодавно на річці Лімниця втопився молодий чоловік.
 
І ось, як повідомив начальник відділу надзвичайних ситуацій Калуської районної державної адміністрації Богдан Скрипник, за останні кілька днів — ще дві трагедії.
 
30-річний чоловік потонув 23 липня на річці Чечва у селі Пійло, а 28 липня — 17-літній юнак, який купався у технічній водоймі ЗАТ “Лукор”, що поблизу села Мостище. Тіло загиблого підняли на поверхню водолази Івано-Франківськог ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 929 | Дата: 03.08.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

21 липня о 17.15 у чергову частину міського відділу УМВС поступило повідомлення від чергового оператора охорони про те, що спрацювала тривожна кнопка в магазині «Алмаз».

Як повідомив начальник сектору карного розшуку Олег Магаль, виїздом слідчо-оперативної групи на місце події було встановлено, що за декілька хвилин до їх приїзду в «Алмазі» невідомою особою в масці скоєно пограбування. Злочинець з місця події втік. Злочин вчинено за лічені секунди: забіг, розбив вітрини, згорнув золоті вироби і зник.

До його пошуку були залучені всі служби: оперативні підрозділи, дільничні інспектори, ДАІ. По гарячих слідах було затримано таксиста, який підвозив злочинця, а також — і самого злочинця. У них вилучили речові докази — золоті вироби. Затриманим виявився 29-річний мешканець м. Калуша, ніде не працює. Свій вчинок мотивує тим, що має великі борги перед гральними закладами, не може знайти роботу. На такий крок ... Читати далі »

Категорія: Кримінал | Переглядів: 803 | Дата: 01.08.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Ввечері цього понеділка в будинку, що використовувався як дача (с.Грабівка), як розповів капітан міліції, начальник сектору кримінального розшуку РВ УМВС Олег Магаль, зібралася невелика компанія: син господаря, 17-річний калушанин Вадим*, та троє його друзів. Хлопці спочатку сходили “на пікнік” до лісу, потім накрили невеликий стіл у будинку. Звісно, не обійшлося й без оковитої. Трохи пізніше до їхньої компанії приєдналася 14-літня Оксана. Дівчина мешкала у Калуші, але часто навідувалася у село до бабусі. Тієї ночі вона спеціально винайняла таксі, щоб дістатися з міста до друзів.
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 1239 | Дата: 25.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Минулої п’ятниці, 17 липня, у Калуші в одному із під’їздів будинку, що на вул. Тихого, повідомляє начальник СКР МВ УМВС Олег Магаль, стався розбійний напад із застосуванням зброї: пограбовано жінку, яка займалася незаконним обміном валюти, або, як кажуть у народі, валютницю.

Жінка мешкає в одному із сіл Калуського району, але оскільки працює щодень, щоранку залишає свою дворічну дитину в родичів на квартирі. Той день не був винятком. Жінка приїхала до будинку на власному авто, і з дитиною на руках почала підніматися сходами. Між першим і другим поверхом вона побачила чоловіка, який спускався вниз. Жінка пригадує, що навіть подумала, що це медпрацівник, адже чоловік був одягнений в усе світле з респіратором на обличчі. Але незнайомець, порівнявшись з нею, приставив до жінки пістолет і промовив: ... Читати далі »

Категорія: Кримінал | Переглядів: 937 | Дата: 24.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 »