[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Липень » 25 » Постріл у Грабівці: мисливська рушниця — не іграшка
01:39
Постріл у Грабівці: мисливська рушниця — не іграшка
Ввечері цього понеділка в будинку, що використовувався як дача (с.Грабівка), як розповів капітан міліції, начальник сектору кримінального розшуку РВ УМВС Олег Магаль, зібралася невелика компанія: син господаря, 17-річний калушанин Вадим*, та троє його друзів. Хлопці спочатку сходили “на пікнік” до лісу, потім накрили невеликий стіл у будинку. Звісно, не обійшлося й без оковитої. Трохи пізніше до їхньої компанії приєдналася 14-літня Оксана. Дівчина мешкала у Калуші, але часто навідувалася у село до бабусі. Тієї ночі вона спеціально винайняла таксі, щоб дістатися з міста до друзів.
 
Компанія веселилася майже всю ніч. А зранку, повідомив Олег Магаль, трапилася біда. Один із гостей помітив, що в коридорі на гачку висить мисливська рушниця. Юнак заніс її у кімнату і почав вдавати, що розстрілює своїх друзів. Це не сподобалося Вадиму. Він попрохав знайомого віддати зброю. Але так як хлопцеві не хотілося повертати “цікаву іграшку”, Вадим спробував відібрати рушницю силою і в процесі “боротьби” необережно натиснув на курок. Пролунав постріл. Рушниця виявилася зарядженою шротом і дробинки зачепили Оксану та 19-річного Антона. Як згодом повідомив слідчим Вадим, те, що Антона поранено у ліву руку, вони помітили відразу: хлопець почав кричати, з рани текла кров. А Оксана, на їхню думку, просто знепритомніла від переляку. Адже помітних ознак поранення у дівчини не було. Але так як привести подругу до свідомості хлопці не змогли, та й Антон потребував медичної допомоги, Вадимів брат відвіз потерпілих до лікарні.

О 12.45 до відділу міліції надійшло повідомлення від чергової медсестри Калуської ЦРЛ, що до реанімаційного відділення поступило двоє осіб: хлопець з простреленим лівим плечовим суглобом та дівчина з вогнепальним пораненням головного мозку.

До лікарні відразу виїхала слідчо-оперативна група. З’ясувати обставини трагедії у потерпілих не вдалося: Оксана була у комі, Антон — у шоковому стані. Вадим, як зауважив Олег Магаль, відразу зізнався правоохоронцям у скоєному. “Я не знав, — розповів слідчим хлопець, — що Оксану поранено в голову, думав, що вона просто дуже перелякалася. Адже на ній зовсім не було крові, тільки постійно сльозилися очі, я всю дорогу витирав їй обличчя”. Правоохоронці заарештували підозрюваного на місці і доправили у відділ міліції.

“Звичайно, — розповідає Олег Магаль, — перше запитання, яке виникло в нас: де хлопець взяв рушницю? Вадим відповів так: мовляв, зброю він знайшов напередодні у лісі біля села. Звісно, є сумніви щодо правдивості цієї історії. Рушницю, яку слідчо-оперативна група, що виїжджала на місце події, знайшла за 300 м. від будинку. Зброю віддано на балістичну експертизу в Івано-Франківськ: треба з’ясувати, чи зареєстрована ця рушниця, скільки пострілів було зроблено з неї тощо”.

Журналісти поцікавилися у начальника СКР, чи не сумніваються правохоронці у правдивості слів юнака щодо розвитку подій. “Поки що, — відповів Олег Магаль, — ні. Версія, що хлопці вчилися стріляти і випадково поранили дівчину, скоріш за все, помилкова. Вони навряд чи робили б це, навіть будучи дуже п’яними, у приміщенні, яке, до речі, є досить охайним, там недавно зроблено ремонт”.

На даний час Вадима затримано. Попередньо, поки не з’ясовано всі обставини події, його звинувачують у замаху на вбивство. Загрози життю Антона немає, а от стан Оксани, на час написання матеріалу, — стабільно важкий.

*всі імена змінено з етичних міркувань.
 
Джерело інформації - газета "Вісті Калущини"
Категорія: Кримінал | Переглядів: 1240 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]