[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Жовтень » 4 » За розбійний напад — сім років тюрми
00:03
За розбійний напад — сім років тюрми
У березні цього року у Калуш до свого знайомого Дмитра завітав житель міста Тбілісі (Грузія) Олександр Шукакідзе. Зустрілися чоловіки у Києві, де обоє заробляли на хліб насущний. Гостя Дмитро познайомив зі своєю подругою Людмилою, яка працювала оператором на автозаправній станції «WOG», що на вул. Богдана Хмельницького, 78. До Людмили вони заходили в гості не лише додому, а й на роботу. Пили пиво, каву.
 
Під час одного з візитів молодиків жінка сказала, що поговорить з ними біля запасних дверей з іншого боку будівлі. Олександр ще тоді зауважив, що зовні у дверях не було дверної ручки, а з внутрішнього боку вони лише ручкою і відчинялися. Цю деталь він запам’ятав. Як з’ясувалося пізніше, приглядався і до іншого: де розміщені камери спостереження, скільки автомобілів заправляється, прикидав, скільки грошей може бути в касі. У голові в молодика вже тоді зародився план пограбування заправної станції. Очевидно, саме для цього він і попросив у Дмитра купити йому пістолет (не обов’язково бойовий). Що той і зробив. Роздобув револьвер 440 «ALFA» і дев’ять набоїв до нього у одного із калушан.

Із втіленням плану у життя 34-річний Олександр не зволікав. Скориставшись моментом, що Дмитро зі своєю співжителькою Іриною ввечері 21 березня пішли на день народження до знайомих, він почав готуватися до пограбування. Взяв чорну в’язану шапку, зробив у ній прорізи для очей та рота, поверх свого одягу надів темні футболку, куртку та брюки Діми, прихопив також пістолет та два кульки. Повністю екіпірувавшись, він подався пішки до заправної станції. Було близько 1-ої години ночі. Вже під стінами приміщення чоловік надів виготовлену маску, підійшов до дверей, які автоматично відчинилися, різко зайшов у приміщення та швидким кроком попрямував до каси. Після цього витягнув пістолет, який направив на оператора Людмилу (саме вона була на зміні. — Авт.) та її напарницю і наказав віддати гроші. При цьому кульки, які прихопив із дому, поклав на прилавок. А щоб нагнати більшого страху на жінок, погрожував зброєю та нецензурно лаявся.

Гроші, виручені того дня, лежали біля працівниць у інкасаторській сумці. Тож налякавшись, що нападник справді буде стріляти, 20 393 гривні помічник оператора разом із інкасаторською сумкою передала грабіжнику. А він, отримавши те, за чим прийшов, попрямував через службове приміщення до додаткового виходу (про який знав), без перешкод відчинив двері і подався до помешкання Дмитра на вул. Молодіжній, 6.

Зрозуміло, що працівниці автозаправної станції незабаром оговталися та зателефонували у міліцію. Повідомили вони про пограбування і директору станції. Хоча оперативники на місце події прибули швидко, затримати грабіжника відразу на місці їм не вдалося. Після перегляду записів камери відеоспостереження та розмови зі свідками злочину почалися ретельні пошуки.

На щастя, втекти винуватцеві збройного нападу так і не вдалося. Затримали його у той момент, коли він сідав у таксі, яке викликав до будинку. У помешканні Дмитра правоохоронці знайшли частину викрадених грошей та пістолет і вилучили їх.

Як з’ясувалося у процесі слідства, Олександр повернувся до квартири у своєму одязі. Те, що було на ньому у момент скоєння злочину, він по дорозі викинув у сміттєвий бак. Великі купюри грошей молодик розіпхав по кишенях, а дрібніші разом з пістолетом віддав Дмитрові, який у той час вже був дома, пообіцявши за ними повернутися. І нібито нічого більше він знайомому не пояснював, а той ні про що і не питав. Лише на дорогу випили по келішку горілки та викликали таксі, адже Олександрові, за його словами, треба було терміново їхати додому.

У всій цій справі було чимало запитань і до Дмитра, і до оператора заправної станції Людмили. Дивним був той факт, що саме Дмитро придбав для ледь знайомої людини зброю (хоч і небойову), не поцікавившись, навіщо вона йому, не здивувала його чомусь і поява Олександра із пачками грошей та його терміновий від’їзд. Так само був дивним і той факт, що Людмила після перерахунку грошей не віднесла їх у сейф, а спакувала у інкасаторську сумку та залишила у приміщенні станції. Проте довести їхню причетність до цієї справи чи бодай якусь змову не вдалося. А затриманий всю вину визнав. Тож, звичайно, і відповів за неї.

Як повідомила державний обвинувач помічник прокурора м. Калуша Наталія Штонь, Калуський міськрайонний суд засудив Олександра Шукакідзе до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна. Тож Калуш шукачеві швидкої наживи, напевно, запам’ятається надовго. І навряд чи він захоче погостювати тут ще раз.

Категорія: Кримінал | Переглядів: 914 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]