[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Липень » 24 » У Калуші пограбували валютницю
01:50
У Калуші пограбували валютницю

Минулої п’ятниці, 17 липня, у Калуші в одному із під’їздів будинку, що на вул. Тихого, повідомляє начальник СКР МВ УМВС Олег Магаль, стався розбійний напад із застосуванням зброї: пограбовано жінку, яка займалася незаконним обміном валюти, або, як кажуть у народі, валютницю.

Жінка мешкає в одному із сіл Калуського району, але оскільки працює щодень, щоранку залишає свою дворічну дитину в родичів на квартирі. Той день не був винятком. Жінка приїхала до будинку на власному авто, і з дитиною на руках почала підніматися сходами. Між першим і другим поверхом вона побачила чоловіка, який спускався вниз. Жінка пригадує, що навіть подумала, що це медпрацівник, адже чоловік був одягнений в усе світле з респіратором на обличчі. Але незнайомець, порівнявшись з нею, приставив до жінки пістолет і промовив: “Не шуми. Давай гроші”. Коли жінка опустила дитя додолу, грабіжник почав зривати з неї сумку з грошима. Але валютниця виявилася не з полохливого десятка і почала чинити опір. Тоді чоловік вистрелив у повітря. Але й це не злякало жінку. Вона миттєво схопила грабіжника за його чоловічу гідність. Той ще раз вистрелив у повітря, хоча мав можливість вдарити жінку рукояткою пістолета по голові, коли вона нахилилася. Куля зачепила валютниці руку. Хоча поранення не було суттєвим, це відволікло жертву, і незнайомець таки вирвав у неї сумку. У цей час сходами вниз спустилася жінка, вся в чорному, у великих темних окулярах, вона зовсім не зреагувала на те, що відбувається на сходах.

Забравши у жерти бажане, грабіжник кинувся навтьоки до стадіону школи м. Калуш №5. Бабусі, які в той час сиділи на лавочці біля під’їзду, стверджують, що чоловік тікав разом із жінкою в чорному (вона, до речі, зайшла до під’їзду на півгодини раніше; на неї звернули увагу, бо одягнута була “не за погодою”). Спільниця не встигала, йому доводилося тягти її за руку. Біля стадіону із секції сумки, яка розірвалася в процесі боротьби, висипалася іноземна валюта — долари, євро та російські рублі. Очевидці зібрали гроші і повернули їх власниці. Але з гривнями, а це 10-12 тисяч, злочинцям вдалося втекти.

Поки що грабіжників не затримано. Як повідомив Олег Магаль, у вчинені злочину підозрюються: чоловік віком 35-ти років, нормальної статури та середнього зросту, волосся світле, був одягнутий у світлі штати, світлу сорочку з короткими рукавами; жінка 35-40 років, волосся чорне середньої довжини, чорні блузка і довга спідниця, мала великі окуляри, які закривали обличчя. У жінки на лівій нозі була пов’язка із бинту, що навело працівників міліції на думку, що спільниця грабіжника, можливо, є наркоманкою.

Якщо комусь щось відомо про “калуських Бонні і Клайда”, правоохоронці просять повідомити у чергову частину міліції Калуського МВ УМВС за телефоном 102 або 6-01-21.

Категорія: Кримінал | Переглядів: 938 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]