[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Вересень » 25 » Затримано двох "призовників-симулянтів"
10:51
Затримано двох "призовників-симулянтів"
Двох прикарпатських призовників-"симулянтів", які свідомо ухилялись від строкової служби в армії, затримали та засудили. Як повідомив офіцер Західного інформаційного центру Міноборони Тарас Грень, один із юнаків, мешканець Рожнятова, уникав військової служби майже рік. Інший, калушанин, не з’явився на відправку до частини після проходження медичної комісії та отримання повістки під час минулої призовної кампанії навесні.
 
Після затримання горе-призовників всі необхідні документи були передані у військову прокуратуру західного регіону. А звідти - до судів за місцем проживання втікачів. Відтак одному з юнаків доведеться сплатити штраф у розмірі дві тисячі гривень. Іншому - провести за гратами Івано-Франківського слідчого ізолятора 3 місяці, каже Тарас Грень:

"Двох хлопців, яких було засуджено в Калуші та Рожнятові, було знайдено завдяки пошуковим зусиллям Калуського та Рожнятівського обєднаного військового комісаріату. Такі пошукові роботи проводяться постійно. Ці хлопці не підуть далі служити, адже армії не потрібні люди з кримінальним минулим. А 335 стаття Кримінального Кодексу України "За умисне ухилення від проходження військової служби" - це є кримінальна стаття, кримінальна судимість і їх вже в армію не візьмуть, так само як і в інші силові структури. Тому я прошу юнаків не ламати своє майбутнє, якійсь плани на роботу, на службу в охоронних чи силових структурах". 

Чергова призовна кампанія «Осінь-2009» розпочнеться вже першого жовтня. Військові комісари застерігають призовників: навіть якщо ви не отримали офіційної повістки, але є призовного віку, то в будь-якому разі слід з’явитись до свого районного військового комісаріату.

Категорія: Кримінал | Переглядів: 989 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]