[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Листопад » 10
В жовтні жителі України придбали в банків на $793,6 млн. більше, ніж продали їм валюти. Минулого місяця фізособи купили $2,04 млрд., при цьому реалізувавши фінустановам всього $1,25 млрд.

В порівнянні з вереснем негативне сальдо купівлі-продажу валюти збільшилося на 40%. При цьому вперше протягом цього року значне збільшення попиту на долар відбувалося на тлі зміцнення гривні.

Так, за жовтень на готівковому ринку національна валюта подорожчала відносно долара майже на 3%, на міжбанку — на 2%. Основною причиною високого попиту на готівковий долар експерти називають низький рівень довіри до національної валюти.

«Стабілізація валютного ринку у вересні-жовтні не понизила рівень невизначеності щодо майбутнього курсу гривні», — говорить головаправління банку «Форум» Ярослав Колесник. Більшість фінансистів вважають, що ще однією причиною збільшеного інтересу населення до валюти стали популістські заяви і дії політиків.  ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 657 | Дата: 10.11.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

В Івано-Франківську з 2 по 5 листопада 2009 року було проведено 8 перевірок аптек, за результатами яких застосовано штрафних (фінансових) санкцій на суму 46,5 тис. грн. Основними виявленими порушеннями є невідповідність готівки сумі коштів, зазначених у звітах реєстраторів розрахункових операцій (тобто непроведення через РРО), невчасне оприбуткування готівки та наявність необлікованого товару. Крім того, встановлено два факти перевищення роздрібної ціни на лікарські засоби.

Як повідомили у прес-службі ДПА в Івано-Франківській області, 4 мобільні групи, які створені з числа працівників податкової міліції, систематично проводять обстеження суб’єктів господарювання, що здійснюють роздрібну та оптову торгівлю фармацевтичними товарами. Такі обстеження проводять на предмет дотримання СГД граничних роздрібних цін, які застосовуються у значенні, наведеному у порядку формування цін на лікарські засоби медичного призначення, щодо яких запроваджено держ ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 733 | Дата: 10.11.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Польське місто Свідніца допомагає українському Івано-Франківську подолати грип. Понад сім тисяч одиниць рентгенівської плівки та дозатори для дезінфікуючих засобів уже направлено на Прикарпаття. Як заявив «Польському радіо» очільник Свідніци Войцех Мурдзек, допомога має бути спрямована на забезпечення протягом тижня восьми лікарень в Івано-Франківську.

Вартість допомоги становить близько 15 тисяч злотих – понад 40 тисяч гривень. А лікарі передбачають спад епідемії на Прикарпатті уже з наступного тижня. Про це заявила «Польському радіо» заступник головного санітарного лікаря області Марія Бойко.

На сьогодні цифри по кількості хворих не втішні. Потепління сприяє шидкому поширенню вірусу, кажуть лікарі. На ранок п’ятниці в області померло вже 17 осіб. Загальна кількість прикарпатців, що звернулися за допомогою до лікарів – майже 79 тисяч. 60 людей зараз – в реанімації, 12 – у важкому стані, 5 – в критичному.

Обл ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 632 | Дата: 10.11.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)