[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Листопад » 18
Керівник департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць попередив водіїв, що його підлеглі каратимуть учасників дорожнього руху за такі порушення правил, як непристебнуті ремені безпеки та розмови за кермом мобільними телефонами.

Минулого року, - зауважив Сергій Коломієць, - ми дали команду не педалювати це питання, щоб різко людей не шокувати. Та поступово будемо і за ці порушення штрафувати”.

Доповнення до Правил дорожнього руху, які почали діяти 17 листопада 2008 року, передбачають за "порушення правил користування ременями безпеки” штраф від 51 до 85 гривень. Більш жорстко каратимуть за розмови мобільними телефонами під час керування автомобілем.
 
Адже, за статисткою ДАІ, 5-10 відсотків усіх ДТП вчиняються саме з вини водіїв, які відволіклися від керування через розмови мобільними телефонами. Введеними у листопаді минулого року правилами за "користування під ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 696 | Дата: 18.11.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У вівторок, 17 листопада, перший заступник голови Калуської райдержадміністрації Віктор Романів провів нараду із краєзнавцями та художниками Калущини. На нараді обговорювалось питання щодо реалізації проекту «Історія Калущини в іменах».

Метою цього проекту є залучення громадськості до вивчення історії сіл Калуського району задля виховання національної самосвідомості, розвитку історичної пам’яті, прищеплення любові до рідного краю.

Віктор Романів відзначив, що саме завдяки цьому проекту жителі Калущини зможуть глибше пізнати історію рідного краю: будуть показані телепередачі про відомих людей; краєзнавці повинні опрацювати архівні документи, свідчення про життєпис відомих особистостей – вихідців із Калущини та надрукувати у пресі. Як підсумок, планується видати книгу про відомих людей.

Художники намалюють портрети відомих людей ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 974 | Дата: 18.11.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)