[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Листопад » 10 » Прикарпаття від грипу рятують Польща, Литва, Канада та США
09:48
Прикарпаття від грипу рятують Польща, Литва, Канада та США
Польське місто Свідніца допомагає українському Івано-Франківську подолати грип. Понад сім тисяч одиниць рентгенівської плівки та дозатори для дезінфікуючих засобів уже направлено на Прикарпаття. Як заявив «Польському радіо» очільник Свідніци Войцех Мурдзек, допомога має бути спрямована на забезпечення протягом тижня восьми лікарень в Івано-Франківську.

Вартість допомоги становить близько 15 тисяч злотих – понад 40 тисяч гривень. А лікарі передбачають спад епідемії на Прикарпатті уже з наступного тижня. Про це заявила «Польському радіо» заступник головного санітарного лікаря області Марія Бойко.

На сьогодні цифри по кількості хворих не втішні. Потепління сприяє шидкому поширенню вірусу, кажуть лікарі. На ранок п’ятниці в області померло вже 17 осіб. Загальна кількість прикарпатців, що звернулися за допомогою до лікарів – майже 79 тисяч. 60 людей зараз – в реанімації, 12 – у важкому стані, 5 – в критичному.

Область одержала три апарати штучної вентиляції легень. Також вже надійшла перша допомога з Литви, Польщі, Канади та США. За даними міської влади, Івано-Франківськ отримав медикаменти, марлеві пов’язки та кошти на необхідне обладнання від від міст-побратимів з Польщі. До прикладу, Ополє надало гуманітарну допомогу ліками, а Люблін виділив 100 тисяч злотих на придбання медичного обладнання.
 
Джерело інформації - ZIK
Категорія: Суспільство | Переглядів: 633 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]