[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Серпень » 8 » Грошей не віддавати!
14:59
Грошей не віддавати!
Національний банк України продовжив мораторій на задоволення вимог кредиторів “Укрпромбанку” (до 21 січня 2010 року), банку «Надра» (до 10 лютого 2010 року), «Національний кредит» до (18 грудня 2009 року), а також “Західінкомбанку” до (12 лютого 2010 року). Про це йдеться у повідомленні НБУ, розміщеному на офіційному сайті банку.

Відповідно до “Закону про банки та банківську діяльність”, Нацбанк має право ввести такий мораторій у банки, яким призначили тимчасову адміністрацію, але не більше, аніж на шість місяців. Можливість продовження мораторію закон не передбачав. Але півроку минуло, а ситуація у банках не покращилася. Тож в НБУ вирішили, що якщо дозволити людям забирати зараз свої кревні, фінустанови “впадуть”. Отже, грошей людям віддавати не можна.

Аби чергова заборона виглядала законно, наприкінці липня тихенько прийняли закон про особливості здійснення заходів з фінансового оздоровлення банків. Саме цей документ дозволяє НБУ продовжувати дію мораторію на задоволення вимог кредиторів. До слова, 21 липня закінчився термін дії мораторію в “Укрпромбанку”. 24 числа на позачерговій сесії прийняли цей закон, а уже 5 серпня він набув чинності. Оперативненько спрацювали, нічого не скажеш.

Категорія: Економіка | Переглядів: 691 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
30.09.2009
1. Андрей [Матеріал]
Решение перевести активы и пассивы в ощадбанк созрело давно - это опыт России,но... этому противодействует Юлька и хочет заменить администратора, чтобы взять банк под контроль. Наживаясь перед выборами на горе и боли украинцев!...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]