[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Травень » 31

У середу жителі села Голиня Калуського району виявили забруднення ріки Сівки невстановленою рідиною. Як повідомили  в управлінні з питань надзвичайних ситуацій ОДА, з’ясувалося, що «працівники Брошнів-Осадської філії ТОВ «Кроно-Україна» в період з 8 до 15 год. 27 травня 2009 року проводили регламентні роботи з очищення обладнання, внаслідок  чого стався витік стічних вод у р. Сівку».

Працівники державної екологічної інспекції та держуправління охорони навколишнього середовища відібрали проби води вище і нижче скиду з очисних споруд комунального підприємства Брошнів-Осадської селищної ради і обіцяють згодом оприлюднити результати хімічних аналізів. А наразі надають коментарі візуального огляду: «загибелі риби в річці не виявлено, загрози навколишньому середовищу нема». Цікаво те, що напередодні, 26 травня, кореспондент «Галичини» ознайомився зі станом очисних споруд у Брошневі-Осаді ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 1471 | Дата: 31.05.2009 | Рейтинг: 2.7/3 | Коментарі (0)

Українці виступають за заборону грального бізнесу - свідчать результати всеукраїнського соціологічного дослідження Проблема грального бізнесу в Україні. Дане опитування провів Інститут Горшеніна в травні в рамках річної програми досліджень Проект країни.

Згідно з результатами опитування експерти Інституту зробили прийшли до висновку, що українці негативно ставляться до грального бізнесу. Зокрема, таку думку висловили 73,4% опитаних. Нейтральне ставлення до грального бізнесу висловили 15,4% опитаних, і тільки 5,2% підтримали цей бізнес - через те, що він приносить прибуток у бюджет країни і створює робочі місця.

Разом з тим, більшість опитаних українців - 88,1% - заявили, що ніколи не грають на ігрових автоматах на гроші. Тільки іноді роблять це 9,7% опитаних, а 2,2% громадян зізналися, що грають на гроші часто.

Крім того, більше половини українців вважають ігрові автомати загрозою для всіх без винятку гро ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 788 | Дата: 31.05.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Куріння тютюну, або нікотиноманія — поширена звичка в побуті багатьох народів.Дослідженнями встановлено, що переважна більшість курців починає палити у віці між 13-18 роками.

Шкідливий вплив куріння на здоров’я людини незаперечно доведений багатьма дослідженнями. Смертність у працездатному віці серед курців на 25-30% вища, ніж серед тих, хто не курить. Куріння є однією з причин захворювання на рак легенів і бронхів. Кожна випалена цигарка збільшує ризик захворювання серцево-судинної системи й судин і веде до атеросклерозу. Курці в 2,5 раза частіше вмирають від коронарної хвороби серця та гіпертонії.

Внаслідок вдихання тютюнового диму руйнуються епітеліальні клітини дихальних шляхів, порушується механізм очищення дихального тракту, частинки тютюну осідають у легенях. Усе це посилює розвиток захворювання легенів, зменшує їх ємність. Куріння ослаблює захисні сили організму в боротьбі з іншими захворюваннями. Довед ... Читати далі »

Категорія: Медицина | Переглядів: 949 | Дата: 31.05.2009 | Рейтинг: 4.0/1 | Коментарі (0)