[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Травень » 07

Під заборону вільного продажу потрапило сім досить популярних препаратів: Спазмолекс, Залдіар, Зестра, Кодтерпін, Еффект, Спазмалгон и Коаксил. На думку міліції, вони використовуються як легкі наркотики.

Міліція впевнена в тому, що якщо ці препарати продавати за рецептами, то можна врятувати не одне життя. Однак аптекарі з правоохоронцями не погоджуються. Вони вважають, що зазначені препарати - одні з найбільш споживаних. Наприклад, Зестра допомагає при алергії, Кодтерпін - від кашлю, Коакс має заспокійливу дію. Тому продавати їх за рецептами, як наприклад, Трамадол означало б зашкодити хворим людям, зазначають фармацевти.

До складу препаратів, які правоохоронці внести в чорний список, психотропні речовини не входять. Однак у взаємодії з іншими препаратами вони викликають наркотичну ейфорію - дію подібно трамадолу, стверджують в наркодиспансері.

Зазначимо, у березні цього року Міністерс ... Читати далі »
Категорія: Медицина | Переглядів: 790 | Дата: 07.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Нагадаємо, що в середу відбулося зовнішнє оцінювання знань випускників шкіл з історії України. На це тестування з'явилося 179 тисяч 509 осіб, або 92% від попередньо зареєстрованих. Про це повідомляє Інформаційний центр незалежного оцінювання.

За даними Українського центру оцінювання якості освіти, під час першого тестування 2009 року на жодному з 850 пунктів тестування надзвичайних ситуацій не сталося. Тестові зошити вже взяті під охорону та направлені до дев'яти регіональних центрів обробки.
 
Згідно з календарним планом зовнішнього незалежного оцінювання 2009 року, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки, результати тестування стануть відомі не пізніше 22 червня адміністраціям загальноосвітніх навчальних закладів, а до 27 червня вони будуть офіційно надіслані усім учасникам.
 
Таблиці переведення тестових балів у 12-б ... Читати далі »
Категорія: Освіта | Переглядів: 944 | Дата: 07.05.2009 | Рейтинг: 5.0/2 | Коментарі (1)