[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Травень » 27
Складна економічна ситуація не оминула й карпатських лісів. Попит на деревину різко зменшився. Ціна навіть на європейських ринках на "зелене тверде золото" впала на третину. Експорт деревини не дає тих доходів, які були ще минулого року.
 
Підприємства Івано-Франківського обласного управління лісового і мисливського господарства реалізували торік пилопродукції на 154,6 мільйона гривень, отримавши чистого прибутку 9,6 мільйона гривень. У першому ж кварталі 2009-го збут деревини порівняно з цим періодом минулого року знизився на 28 відсотків. Такого не було останні десять років. На обласній нараді за участю першого заступника голови Держкомлісгоспу України Юрія Марчука вирішували, як у непростих умовах зберегти галузь, напрацьовували пакет антикризових заходів.
 
Серед пріоритетних завдань визначені впорядкування і сертифікація угідь, лісовідно ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 737 | Дата: 27.05.2009 | Рейтинг: 4.0/1 | Коментарі (0)

Американська компанія Cryptohippie, яка спеціалізується на Інтернет-безпеці, опублікувала дослідження під назвою The Electronic Police State, склавши рейтинг країн за рівнем цензури в Інтернеті і використання електронних засобів для відстежування інформації про своїх громадян.

Україна в цьому рейтингу зайняла 16-те місце – рівень цензури у нас нижчий, ніж у більшості європейських та інших країн світу, які традиційно вважаються розвиненими та вільними.

В рамках дослідження компанія виставила оцінки 52 державам за 17 параметрами, включаючи необхідність постійного носіння документів, випущених державою, використання баз даних під час переходу кордону, відстежування фінансової інформації, заборона на шифрування інформації, використання державою баз даних про населення, примушення Інтернет-провайдерів надавати інформацію про клієнтів, примушення стільникових і телефонних операторів надавати інформацію про клієнтів, ... Читати далі »

Категорія: Статистика | Переглядів: 893 | Дата: 27.05.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)