[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Травень » 27 » За рівнем електронної цензури Україна посіла 16 місце
09:29
За рівнем електронної цензури Україна посіла 16 місце

Американська компанія Cryptohippie, яка спеціалізується на Інтернет-безпеці, опублікувала дослідження під назвою The Electronic Police State, склавши рейтинг країн за рівнем цензури в Інтернеті і використання електронних засобів для відстежування інформації про своїх громадян.

Україна в цьому рейтингу зайняла 16-те місце – рівень цензури у нас нижчий, ніж у більшості європейських та інших країн світу, які традиційно вважаються розвиненими та вільними.

В рамках дослідження компанія виставила оцінки 52 державам за 17 параметрами, включаючи необхідність постійного носіння документів, випущених державою, використання баз даних під час переходу кордону, відстежування фінансової інформації, заборона на шифрування інформації, використання державою баз даних про населення, примушення Інтернет-провайдерів надавати інформацію про клієнтів, примушення стільникових і телефонних операторів надавати інформацію про клієнтів, примушення медичних служб надавати інформацію про пацієнтів і так далі.

За кожним критерієм країні виставлялася оцінка від 1 до 5, де 5 – означає максимальну можливість держави відстежувати діяльність окремої людини і переслідувати його.

Перші місця в рейтингу зайняли такі країни, як Китай, Північна Корея і Білорусь. Четверте місце зайняла Росія, а п'яте і шосте поділили Великобританія і США. Сінгапур розташувався на сьомій позиції. Ізраїль зайняв восьме місце, випередивши Францію і Німеччину.

В кінці списку розташувалися країни, в яких контроль за особистим життям кожного громадянина слабкий, – Румунія, Таїланд, Болгарія, Бразилія, Мексика і Філіппіни.
 
Джерело інформації - офіційний сайт ТСН.
Категорія: Статистика | Переглядів: 894 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]