[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Грудень » 16
Як повідомив міський голова Калуша Ігор Насалик, цього понеділка в Міністерстві екології відбулася нарада за підсумками роботи комісії, яка минулого тижня вивчала екологічні проблеми Калуша. Засідання тривало дві години і його результатом стало визначення переліку робіт, які наступного року профінансує держбюджет. На нараді, зазначив міський голова, було сказано, що Калуш у 2012 році може розраховувати на близько 55% екологічних коштів резервного фонду Кабміну (наприклад, у 2010 році у резервному фонді Кабміну було закладено 1,5 млрд. грн., з яких близько 1,3 млрд. освоїли, у тому числі і для подолання надзвичайної ситуації в нашому місті). Вірогідно, для того, щоб таке фінансування було можливим, доведеться знову оголосити Калуш зоною надзвичайної ситуації.

Крім робіт на Домбровському кар’єрі і полігоні токсичних відходів, наступного року, зазначив Ігор Насалик, розпочнеться фінансування програми відселення людей.

В ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 556 | Дата: 16.12.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

За декілька днів цілодобово на території Івано-Франківщини працюватимуть спільні мобільні групи з числа працівників міліції, державної екологічної інспекції, лісової охорони та громадських інспекторів, завдання яких виявляти і припиняти факти порушень природоохоронного законодавства при заготівлі, перевезенні і реалізації хвойних дерев.

Вже відтепер міліція наближує маршрути патрулювання нарядів, які забезпечують охорону громадського порядку, до лісових зон, хвойних лісових масивів та шляхів можливого пересування автомобільного транспорту з вирубаними деревами хвойних порід. Так само здійснюватимуться додаткові заходи на ринках та у місцях стихійної реалізації хвойних дерев з контролю за дотриманням правил торгівлі, законності продажу і придбання новорічних ялинок.

У разі виявлення порушень законодавства винних притягуватимуть до відповідальності. Відповідно до ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення за незаконну пор ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 643 | Дата: 16.12.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Вчора пройшла чергова сесія районної ради. На засіданні народні обранці розглянули два десятка питань. Розпочали, як годиться з «Різного». Так, представник «Нашої України» Василь Прокопів повідомив про те, що на Калущині проходять збори працівників народних домів та бібліотек на яких від людей, під загрозою звільнення з роботи, вимагають вступити до лав партії Регіонів. Підтримала його і районна бютівка Ольга Сікора

Проте ця інформація одразу ж була спростована головою райдержадміністрації Василем Петрівом. На цьому дискусія по даній заяві припинилася, натомість, щоб уникнути будь-яких непорозумінь, голова районної ради Василь Дзундза запропонував працівникам районної культури звертатися безпосередньо до очільників району. Що ж до інших питань, то найбільше дискусій викликала доповідь про хід виконання «Програми економічного та соціального розвитку району за 9 місяців». Ольга Сікора ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 652 | Дата: 16.12.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)