[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Грудень » 16 » Прикарпатська міліція контролюватиме продаж новорічних ялинок
14:30
Прикарпатська міліція контролюватиме продаж новорічних ялинок
За декілька днів цілодобово на території Івано-Франківщини працюватимуть спільні мобільні групи з числа працівників міліції, державної екологічної інспекції, лісової охорони та громадських інспекторів, завдання яких виявляти і припиняти факти порушень природоохоронного законодавства при заготівлі, перевезенні і реалізації хвойних дерев.

Вже відтепер міліція наближує маршрути патрулювання нарядів, які забезпечують охорону громадського порядку, до лісових зон, хвойних лісових масивів та шляхів можливого пересування автомобільного транспорту з вирубаними деревами хвойних порід. Так само здійснюватимуться додаткові заходи на ринках та у місцях стихійної реалізації хвойних дерев з контролю за дотриманням правил торгівлі, законності продажу і придбання новорічних ялинок.

У разі виявлення порушень законодавства винних притягуватимуть до відповідальності. Відповідно до ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення за незаконну порубку, пошкодження чи знищення лісових культур і насаджень передбачено стягнення штрафу від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-170 гривень). Передбачена й відповідальність за порушення правил торгівлі на ринках. Крім цього, варто знати, що з правопорушників вимагатимуть відшкодувати збитки за кожне незаконно зрубане деревце: залежно від діаметра стовбура сума відшкодування коливається від 188 до 855 гривень.
Категорія: Кримінал | Переглядів: 646 | Додав: CHERNISHOV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]