[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Серпень » 23 » 23 серпня — День Державного Прапора
01:26
23 серпня — День Державного Прапора

23 серпня ми святкуватимемо День Державного Прапора. О 12.00 на бульварі незалежності відбудеться урочисте підняття прапора (закуплено новий великий стяг). За пів години звідси стартуватиме автопробіг. Для його проведення замовили до 30 прапорів, вартість одного з древком — близько 30 грн.

Транспорт для проведення автопробігу виділяють міські служб таксі. Загалом вже є домовленість, що у заході братиме участь щонайменше 20 автомобілів. У кожному мають знаходитися водій і пасажир, який і триматиме прапор. Завершиться автопробіг о 14.00 біля ПК «Мінерал» (тут має розпочатися урочиста сесія міської ради). Протягом півтори години учасник автопробігу проїдуть вулицями міста, далі їхній шлях пролягатиме до Івано-Франківська і назад.

До речі, для проведення святкування Дня незалежності міська влада замовила 300 малих прапорців, які 24 серпня роздадуть учасникам віча на бульварі Незалежності.
 
Як повідомив заступник начальника управління житлово-комунального господарства міської ради з питань благоустрою та реконструкції Микола Найда, на рахунку УЖКГ є 666 прапорів. Всього ж по місту в ці святкові дні буде вивішено 1076 прапорів.

В основному, каже Микола Найда, святкові прапори служать один рік, протягом якого комунальники вивішують їх 7-8 разів (День перемоги, День конституції, День Незалежності, День міста, храмове свято Михаїла, Різдво тощо). Всі прапори, що прикрашають Калуш, зберігаються в одному з комунальних підприємств міста: раніше за них відповідало КП «Зеленбуд», нині — КП «Міськсвітло».

Як зауважив заступник начальника УЖКГ, цьогоріч калуські комунальники планували святково оформити не тільки центральні вулиці міста, але й Добрівлянську, Козоріза й Грушевського. Та, на жаль, на придбання не тільки прапорів, але й древків під них на прикрашення саме цих вулиць кошти з міського бюджету не виділили.

Щодо бюджетних установ міста, то вони закупляють прапори за кошти, асигновані міським бюджетом тому чи іншому управлінню.

Категорія: Культура | Переглядів: 827 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]