[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Серпень » 22 » Чи готові школи до нового навчального року?
01:05
Чи готові школи до нового навчального року?

Першого вересня пороги шкіл Калуського району переступить близько 6 тис. 700 учнів, з них — майже 550 першокласників. Чи готові заклади освіти Калущини до роботи в новому 2009-2010 навчальному році? Це питання ми адресували начальнику відділу освіти районної державної адміністрації Михайлу Срібняку та начальнику групи централізованого господарського обслуговування відділу освіти Калуської РДА Ользі Тетеріній.

“Поточні роботи у навчальних закладах фактично завершені, — запевнила Ольга Тетеріна. — На закупівлю фарби, вапна, цементу та інших будівельних матеріалів було заплановано 310 тис. грн., станом на 10 серпня профінансовано 237 тис.грн.”

“У зв’язку з кризою, — зазначає Михайло Срібняк, — не виділено в повному обсязі кошти для проведення капітальних ремонтів: передбачалося — 1млн. 211 тис.грн., профінансовано — лише 322, 345 тис.грн.; на придбання обладнання — 176,4 тис.грн. та 113,045 тис.грн. відповідно; на реконструкцію — 720 тис.грн. та 52,518 тис.грн., на поточний ремонт обладнання та апаратури планувалося 79 тис. грн., профінансовано ж 28, 785 тис. грн.”

Як повідомив Михайло Срібняк, у навчальних закладах уже виконано такі роботи: зроблено капітальний ремонт внутрішніх санвузлів у Підмихайлівській ЗОШ на суму 59,971 тис.грн., Староугринівській — 60,032 тис.грн. та Пійлівській — 43,489 тис.грн.; відремонтовано внутрішню систему водопроводу Голинської школи (21,6 тис. грн.), водопровід до котельні Підмихайлівської ЗОШ (1,333 тис.грн.), внутрішню систему опалення Кадобнянської ЗОШ (7,188 тис.грн.), Староугринівської ЗОШ (6,065 тис.грн.) та Зборянської школи (18,082 тис.грн.). У Ріп’янській та Зборянській школах виконано частковий ремонт та промивання систем опалення — 12,484 тис. грн. та 18,082 тис.грн. відповідно. Зроблено капітальний ремонт спортзалу Бережницької ЗОШ на 23,481 тис.грн., на кошти з сільського бюджету замінено трубопровід системи опалення Вістівської школи, відремонтовано покрівлю Кадобнянської ЗОШ — проплачено 38,508 тис. грн. Ведуться роботи з ремонту покриття підлоги в спортивному залі Староугринівської школи (проплачено 14,195 тис.грн.), з облаштування електричної паливної Грабівської ЗОШ, вже профінансовано 35,97 тис.грн., для школи також придбано батареї (62 тис.грн.) та енергоакумулюючий бак (96 тис.грн.). Реконструюється котельня Довпотівської ЗОШ із заміною обладнання (кошторисна вартість робіт — 70,734 тис. грн.), виготовляється проектно-кошторисна документація на реконструкцію котельні у Ріп’янській школі — перехід з твердого палива на електричне (проавансовано 5,748 тис.грн.).

“Перед новим навчальним роком, — зазначив Михайло Срібняк, — закуплено електронасос для Копанківської ЗОШ (2 тис.грн.), парти для різних категорій учнів на 95 тис.грн. та 389 кришок для оновлення парт, класні дошки на 20 тис.грн., шведську стінку для спортзалу Добровлянської ЗОШ (8 тис. грн.). Йде підготовка шкіл до роботи в умовах зими”.

“Калуська санітарно-епідеміологічна станція уже здійснила перевірку навчальних закладів району, — повідомляє Ольга Тетеріна. — Продезінфіковано всі джерела водопроводів, всі їдальні забезпечені холодильниками та електробойлерами. Замінено чи відремонтовано, де потрібно, електроплити. Це — те, що добре. Але є й інше: санепідемстанція може закрити Завадківську ЗОШ через те, що приміщення їдальні школи потребує капітального ремонту. На даний час там уже проводяться ремонтні роботи, але потрібно ще близько 50 тис.грн. Сума — немала, але роботи потрібно завершити, інакше діти можуть залишитися без школи”.

Також ми поцікавилися у відділі освіти, чи будуть забезпечені всі учні в новому навчальному році підручниками, чи вистачає в наших школах педагогічних кадрів і чи взагалі буде збережена вся мережа закладів освіти Калущини? “Наразі до нас ще не надійшли підручники для учнів 9-х класів за новою програмою 12-річної школи, — повідомив начальник відділу освіти Михайло Срібняк. — Сподіваємося, що до 1 вересня книги все-таки будуть. Інші класи забезпечені підручниками на 100%. Мережа шкіл поки що збережена. Цьогоріч у Калуському районі, як і раніше, буде 4 школи І ступеня, 20 (і 4 філіали) — І-ІІ ступенів, 11 (один філіал) — І-ІІІ ступенів, а також 4 навчально-виховні комплекси: Новицький, Сівка-Калуський, Перекосівський та Тужилівський. Всі школи забезпечені педагогічними кадрами, наразі вакансій немає”.
 
Джерело інформації - газета "Вісті Калущини"
Категорія: Освіта | Переглядів: 1018 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]