[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Серпень » 5 » В Україні затверджено нове видання Червоної книги
01:03
В Україні затверджено нове видання Червоної книги
Міністерство охорони природного середовища України за наполяганням ряду громадських екологічних організацій затвердило нове, третє, видання Червоної книги України.

Як повідомив Київський еколого-культурний центр, в березні цього року організація "Екоправо-Київ" і Київський еколого-культурний центр подали позов до Адміністративного суду Києва з вимогою від Кабінету міністрів і Мінприроди забезпечити публікацію третього видання Червоної книги протягом року.

Окружний адміністративний суд Києва взяв позов у виконання в квітні 2009 року. 5 червня Міністерство охорони природного середовища України підготувало наказ про внесення всіх нових рідкісних видів тварин і рослин до третього видання Червоної книги, зареєстрований Міністерством юстиції.

Таким чином, до нової редакції Червоної книги внесені, зокрема, всі види осетрових, а також інші комерційно цінні види тварин і рослин.

Нагадаємо, на початку червня київські громадські екологічні організації вирішили влаштувати масовий костюмований пікет Мінприроди України. Причиною страйку організатори називали те, що Мінприроди протягом п'яти років незаконно відмовляється від випуску третього видання Червоної книги України, і не хоче вносити до нього лося севрюгу і російського осетра, яким загрожує повне зникнення.
 
Джерело інформації - Кореспондент.net
Категорія: Суспільство | Переглядів: 732 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]