[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Серпень » 2 » День села у Добровлянах
23:49
День села у Добровлянах
Проливний дощ, який ішов у той день, не завадив людям прийти на берег Лімниці, де добровлянці святкували свою перемогу, право на незалежність, право мати свою сільську раду.
 
Свято розпочалося виступом фольклорного ансамблю “Добровляночка” (кер. Марія Василів). Пісні, які звучали у виконанні ансамблю, були присвячені жителям села, сільському голові, майстриням художньої вишивки, довгожителям села, ветеранам війни та нашому односельчанину — науковцю Богдану Василіву, який працює над історією села. Із сольними номерами виступали Ярослава Василів, Галина Богусевич, Лідія Петрів, Володимир Гнатів. Присутні на свята також мали змогу послухати історію села у віршах та гуморески у виконанні Марії Легенької. Порадували своїй односельчан учні Добровлянської школи Віта Черпак, Лілія Петрів та Марія Чмелик, які під керівництвом вчителя співів Світлани Петрів виконали пісні “Нічкою темною, “Садочок”, “Кучерики” та ін. Дарували своє мистецтво глядачам і гості свята — вокально-інструментальний ансамбль “Горицвіт” з Івано-Франківська та аматори сцени НД с.Новиця. Ведучими концертної програми були переможець різноманітних районних конкурсів пісенного мистецтва Віта Черпак та учениця місцевої школи Наталія Василишин.

Сільський голова Василь Кучерак та завідувач НД с.Добровляни подякували всім спонсорам свята та учасникам концертної програми. Теплі слова прозвучали і для голови районної організації ВО “Батьківщина”, депутата районної ради Ольги Сікори, яка надала грошову допомогу на будівництво стадіону у селі.

Молодь веселилася до пізньої ночі. На березі річки було розпалено велике багаття, а під кінець свята усі мали змогу помилуватися різнокольоровим феєрверком.

Галина КУЗЬ,
завідувач Народного Дому села Добровляни
Категорія: Суспільство | Переглядів: 1202 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]