[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Серпень » 1 » Калуські підприємства зменшили експорт та імпорт майже на половину
09:57
Калуські підприємства зменшили експорт та імпорт майже на половину
Як повідомило Головне управління статистики в Івано-Франківській області, обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності міста Калуша за січень–квітень склали 14,4 млн. доларів США, імпорту — 11,2 млн. доларів США. Порівняно з відповідним періодом минулого року обсяги експорту зменшилися більше як наполовину, а імпорту — майже на 60%. Проте позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 3,2 млн. доларів США і зросло порівняно з минулим роком майже у 1,5 раза.

Питома вага обсягів експорту товарів підприємствами міста Калуша у загальнообласних склала 16,4%, імпорту — 15,4% (за січень–квітень 2008 року — відповідно 9% і 8,5%).
Партнерами калуських підприємств у зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти зі 33-х країн світу.

Основними споживачами товарів, які експортували підприємства міста, були партнери у Російській Федерації, Швеції, Німеччині та Італії.

Із міста відвантажували за межі країни папір та картон, килими та інші текстильні покриття для підлоги, полімерні матеріали і пластмаси та деревину, вироби з деревини.
Чільне місце серед джерел імпортних надходжень займає Російська Федерація, Польща та Німеччина. Вагомими були й обсяги імпорту з Китаю та Сербії.

У структурі імпорту найбільша питома вага припадає на папір та картон, полімерні матеріали і пластмаси, продукцію хімічної і пов’язаних із нею галузей промисловості, механічне та електрообладнання, текстиль і вироби з текстилю.
Категорія: Економіка | Переглядів: 938 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]