[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Червень » 5 » Діти відчули - у них свято
15:55
Діти відчули - у них свято

1 червня з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, святкову програму для дітей Калуського району підготувала Калуська районна організація ВО «Батьківщина» (голова Ольга Сікора) та депутати райради з фракції БЮТ. Захід проходив у центрі міста, на пл. Героїв, тож глядачами і учасниками дійства могли стати усі бажаючі.

Загалом у святкуванні Дня захисту дітей взяли участь кілька сотень наймолодших жителів як міста, так і сіл району. До Калуша приїхали діти з Войнилова, Пійла, Довгої Калуської, Голиня, Перекосів, Новиці, Довгого Войнилова, Завою, Підмихайля, Мостища.

Глядачів своїми виступами розважали дитячі творчі колективи ПК «Мінерал». Усі бажаючі мали можливість взяти участь у конкурсах і виграти цікаві та корисні призи. Зокрема команди сіл і ЗОШ №3 змагалися у пісенному конкурсі, не бракувало бажаючих показати свої вміння й у танці. Для хлопчиків влаштували змагання силачів, а для усіх, хто вміє співати, — караоке. Також діти складали і зачитували свої побажання до Дня захисту дітей. Усе дійство відбувалося у святковій атмосфері, однаково весело було і тим, хто брав участь у забавах та конкурсах, і глядачам, які їх підтримували. До речі, попри те, що свято організувала політична сила, воно не мало жодного політичного забарвлення: не було помічено ні прапорів, ні символіки, ні інших агітматеріалів. Завершилося дійство за столами, які для дітей накрила лідер БЮТ у Калуському районі, відомий у місті підприємець Ольга Сікора. Усіх частували печивом, цукерками та охолоджувальними напоями.

Ольга Сікора традиційно влаштовує дитячі святкування для дітей з району: 1 червня і до Дня святого Миколая. Очікувалося, що цього року з сіл районі дітей приїде більше.

— Щороку проводимо подібні заходи і практично завжди стикаємося з тихим спротивом з боку районної влади, — каже Ольга Сікора. — Відомо, що і цього разу вчителям категорично не рекомендували везти дітей на захід, який проводить БЮТ. Я особисто дуже здивована такою позицією представників деяких політичних сил, які вирішили стати горою і не пустити дітей. Дітям все одно, хто влаштовує для них свято, головне, щоб воно було, щоб були приємні сюрпризи. Чим більше, тим краще. Тому замість того, щоб чинити перепони, краще б усі політичні сили, які є в районі, зробили щось подібне.
 
Джерело інформації - газета "Дзвони  Підгір'я"
Категорія: Суспільство | Переглядів: 770 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]