[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Липень » 3 » Внаслідок сильних опадів у селі Завадка підтоплено 11 будинків
09:30
Внаслідок сильних опадів у селі Завадка підтоплено 11 будинків

У середу, 1 липня, в рамках робочої поїздки на Калущину Микола Палійчук оглянув об’єкти, котрі знаходяться на завершальній стадії відновлення у селі Завадка Калуського району.

В селі Завадка розглядались питання продовження будівництва каналу (залишилось добудувати ще 1 км) та відновлення мостових переходів, які були зруйновані повінню, що пройшла у селі 23 червня. Внаслідок сильних опадів рівень води у річці Болохівка досягнув рівня, що й у наприкінці липня 2008 року. Місцеві мешканці кажуть, що якби не робота влади щодо ліквідації наслідків минулорічної повені та заходи щодо запобігання її повторенню – наслідки для села та його жителів були б трагічними.

В результаті підняття рівня води 23 червня у селі було підтоплено 11 будинків, частково зруйновано два підходи до мостів. Загалом, за попередніми даними, по комунальних об’єктах збитків завдано на суму 170 тисяч гривень. Микола Палійчук повідомив, що роботи по відновленню мостів та підходів до них уже тривають, рішення про фінансування будівництва каналу розглянуть на найближчій сесії обласної ради. „Я буду просити депутатів, щоб вони підтримали завершення будівництва каналу, на яке потрібно близько 300 тисяч гривень”,- зазначив голова облдержадміністрації.

Для довідки: 30 червня Івано-Франківщина для проведення розрахунків за фактично виконані у 2008 році роботи з ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня, отримала з державного бюджету 109 611 тисяч гривень. Відповідне розпорядження Кабінету Міністрів України було прийнято ще 20 травня 2009 року, повідомляє прес-служба ОДА.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 812 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]