[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Липень » 03
Обов’зкове щеплення дітей - це порушення Конституції. Про це йшлося на засіданні круглого столу на тему "Вакцинація: стан, проблеми, перспективи. Правовий аспект". В дискусії взяли участь представники громадських організацій, політики та працівники медичної галузі. Бути чи не бути обов"язковій вакцинації в Україні?
 
Сьогодні вакцинація в Україні є обов'язковою. Без відповідних відміток в медичній картці дитини, її не приймають до дошкільних навчальних закладів. Цим самим порушується гарантоване конституційне право дітей на освіту, каже президент громадської організації "Ліга захисту громадянських прав" Вячеслав Костилєв. За його словами, Україна хоча і вважається демократичною, примусове щеплення виводить її на рівень країн тоталітарного режиму. В більшості європейських країн людей не примушують робити вакцинацію, стверджує Вячеслав Костилєв.
 
Категорія: Суспільство | Переглядів: 835 | Дата: 03.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У середу, 1 липня, в рамках робочої поїздки на Калущину Микола Палійчук оглянув об’єкти, котрі знаходяться на завершальній стадії відновлення у селі Завадка Калуського району.

В селі Завадка розглядались питання продовження будівництва каналу (залишилось добудувати ще 1 км) та відновлення мостових переходів, які були зруйновані повінню, що пройшла у селі 23 червня. Внаслідок сильних опадів рівень води у річці Болохівка досягнув рівня, що й у наприкінці липня 2008 року. Місцеві мешканці кажуть, що якби не робота влади щодо ліквідації наслідків минулорічної повені та заходи щодо запобігання її повторенню – наслідки для села та його жителів були б трагічними.

В результаті підняття рівня води 23 червня у селі було підтоплено 11 будинків, частково зруйновано два підходи до мостів. Загалом, за попередніми даними, по комунальних об’єктах збитків завдано на суму 170 тисяч гривень. Микола Палійчук повідомив, що роботи ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 811 | Дата: 03.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)