[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Липень » 16

Згідно з розпорядженням голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Миколи Палійчука, на Прикарпатті заборонено розміщення на біл-бордах реклами або інформації недержавною мовою. Про це 15 липня повідомили в ОДА.

Розпорядженням N392 “Про впорядкування біл-бордів, розташованих на території області” губернатор Івано-Франківщини зобов’язав керівників міст обласного значення і голів райдержадміністрацій “організувати постійний контроль за зовнішнім виглядом біл-бордів” та “вжити заходів щодо недопущення змішування сюжетів, що експонуються на біл-бордах”.

Контроль за виконанням цього розпорядження покладено на заступника голови – керівника апарату ОДА Олега Коржака.

Раніше Конституційний суд визнав конституційним ведення судочинства на території України державною мовою.

Крім того, у Полтавській області кременчуцьких перевізників зобов’язали ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 816 | Дата: 15.07.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Нове джерело для наших предків було майже дивом. Його розчищали, обгороджували, іноді посвячували і ставили каплички або церкви. Часто джерела мали свої легенди та історію, в якій були як радісні, так і сумні сторінки. Олександра Чаус розповідає про деякі з найбільш відомих цілющих джерел Західної України.

Цілющі джерела були відомі ще з біблійних часів. У християнських обрядах вода теж відіграє дуже важливу роль. Освячена вода є символом Божої благодаті, вона очищає віруючих. Предтеча Господній Іван хрестив людей водою, що було прообразом святої Тайни Хрещення. Ісус Христос у Таїнстві Хрещення омиває своєю ласкою душу людини від гріхів, а свята вода обновляє й відроджує для нового життя у Христі. Щороку відбувається освячення води, їжі, трав, ікон та ін. Сила свяченої води зберігається впродовж тривалого часу, і християни з вірою використовують її, як ліки для душі і тіла.

... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 5648 | Дата: 15.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)